investiranje u wellness

Investiranje u lječilišni i wellness turizam Crikvenice

Nastavkom investicijskog ciklusa i u 2017. godini, Jadran nastavlja s realizacijom Strateškog plana, a osim unaprjeđenja smještajnih kapaciteta,  podignut će se i razina cjelokupne usluge čime će se omogućiti produženje turističke sezone kao i privlačenje još kvalitetnijih gostiju.

Turistička tvrtka Jadran d.d. koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, na današnjoj sjednici Uprave tvrtke usuglasila se za provedbu plana investicija vrijednog preko 83 milijuna kuna. Naime, nakon završenog ovogodišnjeg investicijskog ciklusa vrijednog preko 40 milijuna kuna, koji je rezultirao podizanjem kategorija hotela Katarina i Omorika na četiri zvjezdice te proširenjem ponude mobilnih kućica u kampu Selce, Uprava Jadrana započela je pripreme za novi investicijski ciklus i u 2017. godini te je u skladu s tim napravljena i procjena svih navedenih investicija.

NOVA WELLNESS I SPA ZONA

Prihvaćenim planom predviđeno je uređenje hotela Esplanade u Crikvenici, a nakon uređenja objekt će biti pozicioniran kao obiteljski boutique hotel s visoke četiri zvjezdice umjesto sadašnje kategorije tri zvjezdice. Uređenje će uključivati potpunu rekonstrukciju novog, ali i starog dijela hotela izgrađenog 1929. godine koji nije u funkciji još od požara koji ga je zahvatio 2001. godine, kreiranje wellness i SPA zone, infrastrukturne zahvate i uređenje javnih površina. Vrijednost ukupne investicije iznosi 32,8 milijuna kuna, a planirani završetak radova očekuje se u srpnju iduće godine. Osim Esplanade, predviđena je i treća faza uređenja hotela Omorika koji će, nakon što mu je u lipnju potvrđena kategorizacija četiri zvjezdice, dodatno obogatiti svoj sadržaj uređenjem wellness centra s bazenom u prostoru nekadašnjeg disko kluba „Oleander“ uz vrijednost investicije od 11,3 milijuna kuna.

Investiranje u lječilišni i wellness turizam Crikvenice

U SELCU LJEČILIŠNI HOTEL

U Selcu će se nastaviti s drugom fazom uređenja hotela Katarina s naglaskom na uređenje zdravstvenog centra, wellnessa, unutarnjeg bazena i SPA zone, kao i uređenja kongresnih dvorana, parkinga i okoliša objekta kako bi se dovršilo pozicioniranje tog objekta kao lječilišnog hotela razine četiri zvjezdice. Ukupan iznos investicije procijenjen je na nešto više od 15 milijuna kuna, a kraj radova predviđa se u svibnju 2017. godine.

Osim Katarine, u Selcu je do lipnja iduće godine planirano i uređenje starog dijela hotela Slaven koji trenutno nije u upotrebi, i to kao odmorišnog hotela razine tri zvjezdice uz vrijednost investicije od 10,2 milijuna kuna. Planirano je i daljnje uređenje kampa Selce kako bi se kategorizacija dodatno podignula na razinu četiri zvjezdice što uključuje uređenje sanitarnih čvorova, dječjeg igrališta, ulaznog puta, check-in zone, parkinga s punionicama za električna vozila, okoliša, domaćinstva i servisa, smještaja za sezonsko osoblje i dr. uz ukupnu vrijednost investicije od 15,2 milijuna kuna.

Autor: Wellness.hr/Jadran d.d.

Podijeli članak s prijateljima