homepoatija

Homeopatija – nekoliko činjenica

Znate li što je homeopatija? Homeopatija je medicinska filozofija i praksa temeljena na ideji da tijelo ima sposobnost da se samo izliječi.

BOLEST KAO REAKCIJA

Homeopatija smatra simptome bolesti normalnom reakcijom tijela kada se ono pokušava samo izliječiti. Temelji se na ideji da, ako neka tvar izaziva simptom u zdravom čovjeku, uzimajući vrlo malu količinu te tvari može se izliječiti bolest.

BILJKE I MINERALI

U teoriji, homeopatska doza poboljšava normalni tjelesni proces ozdravljenja. Homeopat koristi tablete ili tekuće mješavine koje sadrže samo malo aktivnog sastojka (najčešće biljnog ili mineralnog) za liječenje bolesti.

U povijesti se homeopatija koristila za održavanje zdravlja ili liječenje širokog raspona dugoročnih bolesti, kao što su alergije, atopijski dermatitis, reumatoidni artritis i sindrom osjetljivih crijeva. Također, koristila se i za liječenje manjih ozljeda, kao posjekotina i ogrebotina, istegnuća mišića i uganuće.

ODGOVORNOST PRIJE SVEGA

No, kako prenosi portal www.webmd.com, homeopatija se ne smatra prikladnom za liječenje bolesti poput raka, srčanih bolesti, velikih infekcija ili hitnih slučajeva te nije preporučljivo zamijeniti tradicionalnu medicinu homeopatijom kod ozbiljnih zdravstvenih problema. Homeopatski lijekovi mogu se kupiti u trgovinama zdrave prehrane bez recepta, ali preparati različitih dobavljača i praktičara mogu dosta varirati.

Wellness.hr

Share this Post