grgljanje

Grgljanje arganovog ulja

Jeste li čuli za tehnike detoksikacije, koje mogu prakticirati i zdravi i bolesni? Jedna od njih je i grgljanje arganovog ulja, a koristi se i kao dio Ayurvedski metode liječenja tijela.

ARGANOVO ULJE

Sadrži 80 % nezasićenih masnih kiselina i visoku razinu vitamina E. Osim što učinkovito djeluje kad je riječ o njezi kože, kose i noktiju, arganovo ulje pomaže u regulaciji krvnog tlaka, snižava kolesterol, koristi se za liječenje dijabetesa i usporava rast stanica raka u prostati.

DETOKSIKACIJA I NJENI UČINCI

Proces detoksikacija je važan kako bi se iz tijela uklonili  toksini. To se može učiniti na različite načine, a jedan od najjednostavnijih je grgljanje arganovog ulja. Ova tehnika djeluje tako da se ulje putem krvi veže na toksine koji se nalaze u vašem tijelu. Na taj način se može znatno ublažiti ili izliječiti zdravstvene probleme, kao što su probavne smetnje, glavobolje, kardiovaskularne bolesti, kožni problemi i problemi dišnih puteva i raznie vrste raka.

ORGANSKO, HLADNO PREŠANO ARGANOVO ULJE ŠTITI  IZVANA I IZNUTRA

Od posebne je važnosti da se ovaj postupak provodi kada imate problema s bakterijama  u ustima, crijevima, ili bilo gdje drugdje u tijelu. Za grgljanje odabrate organsko, hladno prešano kokosovo ulje, maslinovo ulje ili  arganovo ulje. Arganovo ulje od svih biljnih ulja sadrži najveću razinu vitaminoa E i antioksidansa te štiti vašu kožu iznutra i izvana. Nakon tretmana s arganovim uljem, pogotovo ako ga nanesete na kožu lica i tijela, osjetiti ćete pozitivne promjene na vašoj koži.

Grgljanje ulja prakticirajte svaki dan u jutro na prazan želudac. Nemojte popiti ni čašu vode, jer inače detoksikacija neće biti kao učinkovita. Uzmite žličicu ulja i polako ga sipajte po cijeloj usnoj šupljini. Nakon grgljanja operite zube. Važno je da ulje dospije oko zubiju i pod jezik jer tamo ima najviše bakterija. Proces grgljanja neka traje od 20 do 30 minuta kako bi enzimi iz sline povukli  što više otrova. Tijekom  grgljanja možete vježbati, meditirati, pripremati doručak, itd. Na taj način također potičete stvaranje sline, što će dodatno hidratizirati cijeli organizam. Ulje nemojte progutati! Ako nakon 20 minuta ulje postane gusto i bijelo,vaš zadatak je ispunjen. Znate da je ulje je sada puno bakterija, tako da je najbolje da ga ispljunete u WC. Nakon toga dobro operite zube i usnu šupljinu.

Autor: Nina Kokalj/Aroma Herbal

Share this Post