Svi smo svjesni važnosti voća i povrća u našoj prehrani. Najbolji izbor je organska hrana, ali na žalost, često je njihova ponuda ograničena ili su proizvodi preskupi.
Europsko udruženje za sigurnost potrošača poruča da se razina pesticida u hrani svake godine povećava, dok je neprofitna grupa Environmental Working Group sastavila ljestvicu voća i povrća koje sadrže najviše pesticida. Na ovogodišnjoj ljestvici su rangirani: jagode, jabuke, nektarine, breskve, celer, grožđe, trešnje, rajčica, paprika, cherry rajčice i špinat. Pesticidi mogu izazvati niz zdravstvenih problema, kao što su alergije, dijabetes, rak, Parkinsonova bolest, neplodnost, pretilost i gubitak pamćenja, tako da je vrlo važno voditi računa kakvo voće i povrće jedete.
OVIM SE RECEPTOM RIJEŠITE PESTICIDA:
SASTOJCI
- 1 čaša vode
- 1 šalica bijelog octa
- 1 žlica sode bikarbone
UPUTE
Pomiješajte sastojke i ulijte u bocu/sprej. Voće i povrće temeljito poprskajte. Ostavite da djeluje 5 do 10 minuta, a zatim ga isperite tekućom vodom.
Veće količine voća umočite u posudu s pripremljenom smjesom.
Kvalitetnu sodu bikarbonu mogžete kupiti i na našoj web stranici.
Autor: Tjaša Klembas/Aroma Herbal Hrvatska
Share this Post