egipatska depilacija

Egipatska depilacija kod kuće

Manje je bolna od klasične depilacije voskom, a zbog prirodnih sastojaka koje sadrži, ostavlja kožu glatkom i mekom.

Egipatska depilacija je najučinkovitiji način uklanjanja neželjenih dlačica jer ne izaziva iritacije i upalne procese na koži, a uspješno uklanja dlačice. Šećerna pasta je odlična za osjetljivu kožu jer ju ne iritira kao vosak već ju hranu i čini sjajnom i mekom. Žene koje nemaju osjetljivu kožu, vjerojatno neće imati nikakve iritacije dok će one sa osjetljivom kožom imati blago crvenilo.

Egipatska depilacija zahtjeva šećernu pastu koju možete napraviti sami kod kuće za samo 10-ak kuna. Osim što je najmanje bolna, najblaža i najefikasnija, egipatska depilacija je i najjeftinija! Zato vam donosimo način na koji možete napraviti šećernu pastu i njezin način upotrebe. Mnogima ova pasta ne uspije iz prve, stoga nemojte odustati jer će se na kraju isplatiti, a možete ju koristiti kao i za klasičnu depilaciju!

Idealna dužina dlačica za efikasno uklanjanje egipatskom depilacijom je 3-6 mm. Ako su dlačice duže od toga, depilacija će izazvati osjećaj čupkanja. Prekratke dlačice neće moći biti uklonjene, stoga je vrlo bitno dozvoliti im da dovoljno narastu. Egipatsku depilaciju možete koristiti za noge, ruke, pazuhe i intimne dijelove.

SASTOJCI:

  • 400 g šećera
  • 50 ml limunovog soka
  • 50 ml vode
  • 1 žlica meda (po želji)
Idealna dužina dlačica za efikasno uklanjanje egipatskom depilacijom je 3-6 mm.

PRIPREMA:

Sve sastojke stavite u zdjelicu i kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne nastanu bijeli mjehurići (pjena). Nakon toga smanjite vatru na najmanje i kuhajte uz miješanje oko 10 minuta. Pasta će biti tekuća i zlatno smeđe boje te ju takvu izlijte u posudu koja podnosi toplinu. Pustite da se u potpunosti ohladi i stvrdne.

NAČIN UPORABE:

Kada se pasta ohladi, postane tvrda i tada je spremna za upotrebu. Prstima odvojite kuglicu paste veličine oraha i malo ju razradite prstima. Oblikovanu pastu prstima nanesite na suhu kožu u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Kada dođete do kraja, brzim pokretom povucite u smjeru rasta dlačica kako bi ju uklonili. Istu kuglicu paste možete koristiti više puta, odnosno do trenutka kada se pasta počne lijepiti za prste. Tada više nije upotrebljiva jer se ne može lako ukloniti sa kože. U takvim situacijama, kada ne možete prstima ukloniti pastu, na nju stavite traku za depilaciju (ili običnu krpu narezanu na trakice) i potegnite u smjeru rasta dlačica.

Ukoliko vam pasta ne uspije, ne morate ju baciti! Jednostavno ju nanesite na kožu i uklonite trakicama za depilaciju i to u smjeru rasta dlačica.

Autor: Kiwi.hr (http://kiwi.hr/ )

Podijeli s prijateljima