dumbiroterapija

Đumbiroterapija

Đumbiroterapija ili tretman đumbirom se preporučuje kao jedan od najučinkovitijih tretmana u hladnijim mjesecima, kojim ćete vratiti organizmu energiju,ugrijati tijelo i osnažiti njegovu prirodnu otpornost. Đumbir je biljka debelog i čvrstog korijena, izgledom podsjeća na trstiku,a od pradavnih se vremena njegov korijen koristi kao začin i lijek.

TRETMAN ĐUMBIRANJA DJELUJE VRLO OPUŠTAJUĆE

Ljekoviti topli oblozi spravljeni od svježeg đumbira postavljaju se na leđa i trbuh čime se postiže revitalizirajući učinak, pojačava se cirkulacija, potiče se imunološki sustav te oslobađa tijelo nakupljenih štetnih tvari i toksina. Svježi đumbir vraća vitalnost i energiju. Budući da njegova toplina prodire duboko u tkivo, povoljno djeluje na vitalne organe kao što su bubrezi, pluća i jetra. Oblozi su posebice korisni kod ukočenih leđa, bolova u lumbalnom području, bolnih mišića te svih kroničnih bolova.

DJELOVANJE ĐUMBIROVIH OBLOGA:

  1. Prirodno su sredstvo za jačanje reproduktivnog sustava i reguliranje problema impotencije, koja je posljedica pomanjkanja vitalne tjelesne topline. Olakšava mjesečnicu, a pomaže i kod neuredne mjesečnice, te ublažava menstrualne grčeve.
  2. Opuštaju napete mišiće.
  3. Pogodno djeluju na mnoge akutne ili kronične bolove kao što su reumatizam, artritis, bolovi u leđima, grčevi (menstrualni, crijevni itd.).
  4. Mogu ubrzati oporavak nakon raznih upalnih stanja (bronhitis, upala bubrega i mjehura, infekcije prostate, crijevnih upala, čireva i apscesa).
  5. Uspješno pomažu razgraditi otvrdnule nakupine masti, bjelančevina i minerala. Primjeri za to su bubrežni kamenci, žučni kamenci, ciste (na grudima i jajnicima) i dobroćudni tumori kao što su fibroidi maternice.
  6. Kada su tkiva oštećena, đumbirovi oblozi mogu ubrzati obnavljanje oštećenih područja.

Imate li osjećaj stalne pothlađenosti tokom zimskih perioda, ovo je idealan tretman za vas:

ČAJ OD SVJEŽEG ĐUMBIRA

Domaći čaj od đumbira jedan je od najboljih lijekova za prehladu, gripu, pojavu grlobolje i ublažavanje probavnih smetnji. Čaj ima vrlo smirujući učinak, pomaže cirkulaciju te je vrlo koristan kao redoviti zimski napitak. Postoji mnogo načina za njegovu izradu a mi danas odabiremo najjednostavniji.

Sastojci:

2 šalice vode
1 žličica svježeg đumbirovog soka

Postupak:

Đumbir nasitno naribajte na ribež, iscijedite prstima sok u šalicu i prelijte ga prokuhanom, vrućom vodom. Ukoliko vam je takav čaj prejak, dolijte malo više vode ili ga malo zasladite medom.

Autor: klubdobrevibracije.com

Share this Post