pannonian challenge

Doživi Pannonian Challenge

Pannonian Challenge, najpoznatiji festival ekstremnog sporta i najprepoznatljiviji brend grada Osijeka je osnovan 1999. godine te je već 17 godina središte alternativne kulture. Ove godine održavati će se od 15. 07. 2016. do 23. 07. 2016. u Osijeku.

Da su njegovi počeci bili skromni, svjedoči podatak kako je prvo natjecanje organizirano u skate parku sa samo nekoliko skate vozača. Svake godine broj vozača i posjetitelja je rastao, te je XIV.

Pannonian Challenge preselio sa srednjoškolskog igrališta naosječku Copacabanu. Nova lokacija je sa sobom donijela veći park i više prostora na tribinama za mnogobrojne posjetitelje.

Zahvaljujući njima, Pannonian je trenutno jedan od najistaknutijih festivala ekstremnog sporta u regiji što dokazuje i podatak da će Osijek u srpnju biti stanica Svjetskog kupa u BMX-u.

Osim sportskog dijela, Pannonian svake godine ugošćuje i eminentna glazbena imena u sklopu noćnog dijela festivala. Između mnogobrojnih umjetnika koji su ovdje svirali, svakako vrijedi spomenuti Kirila Djaikovskog, Edu Maajku, S.A.R.S, Hladno pivo, ali i mnoge druge.

Svake godine ovaj je festival sve bliže samom vrhu natjecanja u ekstremnim sportovima, a kako će ove godine ugostiti BMX vozače iz svih krajeva svijeta, vjerujemo kako će ga to podići još jednu stepenicu bliže tome.

Autor:  croatia.hr

Share this Post