advent u opatiji

Doživi Advent u Opatiji

Advent je idealno vrijeme za upoznavanje Opatije u njenom pravom, romantičnom izdanju, uz blagdansku atmosferu koja zavlada među secesijskim vilama, na ulicama i trgovima okićenima adventskom rasvjetom i mirisom toplog čaja, kave i zamamne čokolade što se širi iz gradskih kavana uređenih u bečkom stilu.

Bogatim i raznolikim programom Advent u Opatiji povezat će sve ključne lokacije u gradu od 26. studenog do 15. siječnja. Glazbeni nastupi i prigodne hologramske projekcije osvojit će umjetnički paviljon Juraj Šporer i gradske parkove, Ljetna pozornica ponovo će postati zimska pozornica s klizalištem, a Djed Božićnjak vratit će se u Park prirode Učka, ali stići i do pravog Grada Djeda Božićnjaka u hotelu 4 opatijska cvijeta.

Na gradskoj tržnici svaki tjedan pripremaju se novi sadržaji, dok će se u Parku Sv Jakov svaki petak posjetitelji moći zabaviti na after job partijima.

Mali i veliki raduju se najslađem vikendu Adventa s Festivalom čokolade, a ljubitelji outdoora prvom Santa Claus Run Up-u od Opatije do Veprinca, 18. prosinca. Doček Nove godine organiziran je na gradskoj tržnici gdje će nastupati Neno Belan & Fiumens te Mauro Staraj & La Banda.

Tijekom trajanja manifestacije, subotom i nedjeljom bit će omogućeno besplatno parkiranje za osobna vozila na javnim površinama.

Više informacija na linku.

Photo by: visitopatija.com

Share this Post