dosada

Dosada- život do sada

Samo za one iznad 40… Dosada znači do sada. Život je bio do sada. No, što sada? Ako vam je riječ “od” draža od riječi “do”, neće biti teško. Započet ćete nešto novo ili ćete započeti nešto staro. Za započeti nešto novo, trebat će vam nešto hrabrosti, a za započeti nešto staro trebat će vam puno hrabrosti. U svakom slučaju, hrabrost se sastoji od samopouzdanja.

Samopouzdanja da opet možete vježbati, da opet možete zavesti nekoga, samopouzdanja da opet možete uspjeti… Jer ciklus koji samopouzdanje znači, koji vas čini živima, životnima i prisutnima u životu zahtijeva 4 osnovna uvjeta:

novac, ljubav, zdravlje, moć.

ŠTO LI VAM NEDOSTAJE?

Ako vam nedostaje zdravlje – ljubav, moć i novac mogu mnogo toga nadoknaditi. Možda vam zdravlje nije najvažnije. Možda je mjesečna migrena odličan izbor da tlačite svog nevjernog muža i zločestu djecu. Ili reumatoidni artritis može biti odličan izbor da vas zamijene na poslu, rade umjesto vas.
To se čini kao loš scenarij za vlastiti život, ali i kao prilično sigurno utočište.

 No, što ako nemate dovoljno ljubavi i grizete kao riba na suhom? Pa dobra plaća ipak može priskrbiti kakvo dobro putovanje i zaborav o samoći. A tjedni shopping dati lažni osjećaj moći. To se zove životarenje.

 Novac na prvom mjestu. Nije slučajno. Daje osjećaj sigurnosti, daje mogućnost kretanja, druženja, upoznavanja ljudi. Nikad nije dovoljan za sreću. Ali, daje nadu. Može dosadu pretvoriti u zabavu.

 ŠTO JE MOĆ?

Da li je to politička moć? Moć nad ljudima? Moć nad svojim životom? Da li prepoznajete i da li poznajete, da li ste upoznali i da li znate koja je vaša moć? To je ona osobina koja vam u svakom trenutku u životu daje nadu i osjećaj da će sve biti u redu. To je onaj osjećaj koji bezizgledne situacije pretvara u izazov. To je vjera u sebe. To je vjera da imate najljepšu kosu i da s tom frizurom možete u svijet. To je osjećaj da ste uvijek spremni učiniti ludost. To je znanje da ste spremni tražiti od ljudi ono što vama treba. Moć je znati što vam treba i tražiti od svijeta da se požuri da vam to isporuči. Imati svoju moć je imati svoju budućnost. Čovjek bez budućnosti je čovjek bez sadašnjosti.

 Niti zdravlje, niti ljubav, niti novac vam ne pružaju samopouzdanje u onolikoj mjeri kao spoznaja o svojoj vlastitoj moći. Jer, tko ima samopouzdanje ne boji se ni zdravlja, ni bolesti, ni života, ni smrti.

Što napraviti ako vam je dosadno?

Ako vam je dosadno i fali vam od svega po malo i nemate volje da se uopće pokrenete, što napraviti?

 Tijelo je hram naše duše. U zdravom tijelu živi duh. U bolesnom tijelu duh umire. Vidi pameti!

Ozdravite, opunomoćite svoje tijelo da osposobi duh. Za to treba imati plan. Neka bude skroman, ali budite dosljedni. Neka disciplina bude vaša vrlina.

KAKO? OVAKO!

 1. Iz stanja dosade ću prijeći u stanje motivacije tako da:
 • ću otići u ribolov, makar su svi ribolovci čudaci
 • napravit ću svoj osobni plan za prehranu, vježbe i svoj duhovni razvoj (= komunikacija s drugim ljudima)
 • pročitat ću još jednom ovaj tekst, jer tu mi nešto ne štima
 1. Moj osnovni plan za prehranu sadržava:
 • preparate koji potiču rad mozga
 • puno pečenog mesa, po mogućnosti uz tamburaše
 • hranu koja hrani tijelo i ne šteti, tj. sezonsko povrće i voće… u velikim količinama
 1. Preparati koji potiču rad mozga su:
 • eterična ulja s visokim postotkom seskviterpena (tamjan, melisa..)
 • omega 3 masne kiseline
 • CoQ10
 1. Iako me boli…. potaknut ću svoje tijelo da se kreće:
 • laganim šetnjama u prirodi
 • plivanjem
 • skakanjem na trampolinu
 1. Duhovni razvoj znači:
 • pjevanje mantri na satu joge
 • što više druženja s dragim ljudima
 • dobro se najesti

To bi bio prvi korak ka zdravlju tijela. Uzmite to ozbiljno. Naravno ako ste pogodili točne odgovore!

Ako niste, tko vam je kriv. Zdravlje i edukacija su vrlo moćne anti-age droge. Čitajte, učite, i primjenjujte. Nije istina da sve što ne slomi čovjeka, jača ga. Istina je da svaki neuspjeh slabi čovjeka. Zato neuspjehe i nedaće treba izbjegavati! A biti nediscipliniran je velika nedaća.

I NA KRAJU, POZIV NA RADIONICU:
Naučite sve o sebi kao ženi, naučite o svojim hormonima, naučite kako izliječiti štitnjaču i kako postići potpuno zdravlje – na vikend radionici u Zagrebu 03. i 04. rujna 2016.

Ako se želite još bolje pripremiti za ovu radionicu, dođite u kolovozu na otok Brač, izliječite svoja crijeva, odmorite se i probavite (hranu, ljude, situacije) prije novih životnih zalogaja:

 http://mulier.hr/usluge/rest-digest/ 

Autor: Meri Bura, dr. med,
Holistički centar Mulier