mlijecna kupka

Dobrobiti mliječne kupke za kožu

Mliječne kupke stoljećima su dio rituala ljepote i opuštanja. Kleopatra se  kupala u mlijeku kako bi poboljšala teksturu svoje kože. I to s dobrim razlogom – jer mliječne kupke mogu umiriti i hidratizirati kožu , bilo da je suha ili osjetljiva

Koje su prednosti mliječnih kupki?

Mliječna kiselina djeluje kao piling jer sadrži blagu alfa hidroksi kiselinu. To pomaže zagladiti teksturu kože i riješiti se suhih, grubih naslaga na koži. Mliječne kupke mogu pomoći u liječenju promjena na koži . Proteini i vitamini iz mlijeka pomoći će smiriti upalu i hidratizirati kožu. Mlijeko također sadrži hranjive sastojke za vašu kožu, poput proteina, masti, vitamina i minerala

Mogu li mliječne kupke smiriti ekcem?

Neki stručnjaci navode da mliječne kupke mogu pomoći raznim kožnim stanjima i problemima kože, uključujući ekcem. Mliječne kupke također mogu pomoći u ublažavanju ljuštenja i svrbeža koji prate psorijazu. Ali ako se na bilo koji način dvoumite, uvijek se trebate posavjetovati sa svojim dermatologom prije kupke u mlijeku.

Jesu li mliječne kupke sigurne?

Sigurne su za većinu ljudi, ali ne za sve. Ako imate izrazito osjetljivu kožu ili ste alergični na mlijeko, možda biste trebali preskočiti mliječne kupke. Mliječna kiselina je prilično nježna, ali u teoriji može izazvati iritaciju ako je netko izrazito osjetljiv. Koristite mliječnu kupku jednom tjedno kao smjernicu koliko često se kupati u mliječnoj kupki.

Koja je vrsta mlijeka najbolja za kupanje?

Možete koristiti kravlje mlijeko, kokosovo mlijeko , mlaćenicu, kozje mlijeko, rižino ili sojino mlijeko u mliječnoj kupki. Kravlje mlijeko je najčešće korišteno jer je jeftino, a punomasno ili polumasno mlijeko će biti najhranljivije za vašu kožu. Kozje mlijeko je također poznato po visokom udjelu masti i snažnim umirujućim svojstvima.

Kako napraviti mliječnu kupku kod kuće ?

Da biste napravili mliječnu kupku kod kuće, dodajte sljedeće sastojke u toplu vodu  za kupanje

  • 2 šalice mlijeka
  • ¼ šalice meda
  • Nekoliko kapi eteričnih ulja ili soli za kupanje

Uronite i opustite u kadi s mliječnom kupkom 20 do 30 minuta za maksimalnu dobrobit.

Share this Post