casa vode

Dijeta za lijene ili vodena dijeta za brzo skidanje kilograma

Dijeta  uvijek podrazumijeva mijenjanje prehrambenih navika. Naravno, to nije uvijek ugodno. A ako promjena obroka nije moguća a da biste se rastali od suvišnih kilograma, vrijeme je da isprobate dijetu za lijene – vodenu dijetu.

Samo jedno pravilo: dvije šalice vode 20 minuta prije jela

Ključnu ulogu u ovoj prehrani igra voda!  Lako je moguće izgubiti na vodenoj prehrani od 5 do 8 kilograma tijekom 2 tjedna. Za to biste prije svakog obroka, uključujući prije međuobroka, trebali popiti 1 ili 2 čaše vode (200 ml).

Kako djeluje dijeta za lijene ?

Voda ispunjava želudac i suzbija glad. Kao rezultat toga, dijelovi hrane postaju manji, brži je metabolizam. Nemate više žudnje za drugim tekućinama koje sadrže šećer, sodu, sokove kupljene u trgovini, čaj ili kavu.  Povećava energiju,  zdravlje, lako se krećete, a time trošite više energije i sagorijevate kalorije.

Osnovno pravilo prehrane na vodi za lijene – popijte 2 čaše vode 20 minuta prije bilo kojeg obroka. Dok jedete i dva sata nakon obroka ne biste trebali piti.

Kakvu vodu piti ?

Bolje je ako pijete još uvijek čistu vodu bez plina: artešku, planinsku, topljeni snijeg ili vodu koja se filtrira. Prokuhana voda iz slavine tijekom zagrijavanja gubi glavni dio vrijednih soli i minerala, pa se ne preporučuje pijenje u velikim količinama.  Temperatura pića trebala bi biti sobna. Nemojte piti vodu u jednom gutljaju, već u malim gutljajima jer duže ostaje u želucu.

Mjere opreza

Ovu dijetu trebate provoditi jednom godišnje. Dijeta na vodi nije prikladna za trudnice, dojilje i za osobe koje pate od bolesti probavnog trakta, bubrega, srca ili jetre. Budući da je vodena dijeta opterećenje za organizam, prije nego što krenete na vodenu dijetu posavjetujte se sa svojim liječnikom.

Share this Post