detox

Detoksikacijom do zdravlja

Budući da mnogi ljudi svoj organizam izlažu prekomjernim naporima (rekreativci i sportaši), prekomjernim putovanjima, previše sjede, loše se hrane, puše i piju alkohol ili su stalno izloženi stresu , organizam može teško obavljati svoju zaštitnu i samoregulirajuću funkciju te dolazi do njegova zagađenja. 

Što znači „zagađen organizam“?

Kada se kaže “ zagađen organizam” obično se misli na 

  • Loše stanje crijeva ili poremećaj probave koja u krv vraćaju mnogo otpadnih toksičnih tvari. 
  • Poremećaj rada jetre,filtera organizma i čistača krvi. 
  • Poremećaj rada neurovegetativnog sustava,odgovornog za rad  unutarnjih organa. 

Osloboditi se tog „otpada“ i toksina te čistiti organizam, može  biti od presudne važnosti za očuvati zdravlje. Čišćenje tijela uspostavlja ravnotežu – homeostazu tijela,  njeguje zdravlje jetre, obnavlja vitalnost te daje organizmu svježinu i odgovarajući radni kapacitet. 

Kako se detoksicirati?

Dobro je za detoksikaciju organizma uvesti programirane dnevne obroke uz savjete nutricionista te uzimati  VITAMIN C- prirodni interferon  za snagu i zdravlje: CINK- primarni nutrijent za snagu imuniteta; SELEN, Vitamin D3 –moćan modulator imuno sustava; te probiotike

Uključimo li u prehranu  kao dodatak konzumiranje probiotika, enzima i esencijalnih masnih kiselina, učinili smo mali korak u čišćenju i detoksikaciji (rasterećenju) organizma i veliki korak u očuvanju sportaševa zdravlja. 

PROBIOTICI: optimaliziraju probavu i iskoristivost hranjivih tvari, sintetiziraju hormone i vitamin K i neke vitamine B skupine, štite crijeva od upala i neophodni su za zdravlje crijeva. U crijevima je  70 do 80 % imuniteta. 

PRIRODNI  ENZIMI: pomažu optimalnu iskoristivost hrane, odnose otpad, pročišćavaju krv, jačaju metabolizam i hrane mozak. 

ESENCIJALNE  MASNE  KISELINE: važne su za izvlačenje energije iz hranjivih sastojaka (iz hrane), aktivator su stanične energije; detoksiciraju i jačaju izdržljivost, štite srce i unapređuju cirkulaciju. 

Share this Post