dani diokleciajana

Dani Dioklecijana u Splitu

Dani Dioklecijana 2016. će u periodu od 02.09. do 04.09. vratiti Split u vrijeme kada je gradom koračao slavni rimski car Dioklecijan. Gradom će se moći čuti zvuci fanfara, bubnjara i rimske glazbe. Po centru grada na trgovima i ulicama će vas zabavljati ulični zabavljači. Moći ćete uživati u bogatoj gastro ponudi iz doba cara dioklecijana, te u koncertnom i plesnom programu.

SPLITSKA POVIJEST

Iako je Dioklecijanova palača znak veličanstvene splitske povijesti, Splićani ovom raskošnom manifestacijom svojim gostima žele još znakovitije ukazati na 1700 godina svoga Grada vraćanjem u svoju antičku prošlost.

Ulicama nekadašnje palače šeću prolaznici u togama i tunikama, rivom prolazi povorka starinskih kočija, koja cara Dioklecijana i njegovu svitu prevozi do Peristila gdje se Car baš kao nekad obraća građanima.

ANTIKA I SADAŠNJOST

Uskim prolazima šire se zamamni mirisi mediteranske kuhinje kao da nikada niste zakoračili u 21. stoljeće, a u isto vrijeme živopisni štandovi (Obala hrv. narodnog preporoda) obiluje delicijima, rukotvorinama, prošlosti, sadašnjosti…

Više informacija na linku

Autor/photo by: croatia.hr

Share this Post