Cjeloviti sustav samoizlječenja 6.dio

Cjeloviti sustav samoizlječenja 6.dio

Prije nekoliko tisuća godina taoistički mudraci su u životinjskom carstvu izabrali tri dugovječne životinje: jelena, ždrala i kornjaču. Jedna od te tri životinje, jelen, bio je poznat po svojoj plodnosti i spolnoj moći. Mudraci su pozorno promatrali ponašanje jelena za koje se činilo da mu omogućuje takvu moć. Zaključili su da jelen stimulira svoj anus micanjem repa. Proučivši učinke te vježbe, taoisti su odmah primjenili to načelo i prilagodili ga čovjeku. Tako je nastala jelenska vježba.

Upute za izvođenje vježbe „Jelen za žene“

Izvodeći dvije faze ove vježbe „osjetite“ vatru ili energiju koja se prikuplja u vašim spolnim žlijezdama i osjetite kako se ta vatra ili energija uspinje duž kralježnice sve do grudi i tjemena. (Ne pokušavajte izazvati takve slike u svom umu da biste olakšali uspinjanje energije. Da biste shvatili razlog toga, prisjetite se uputa za jelensku vježbu za muškarce.) Spajanje daha i tijela preduvjet je  za skladno i moćno djelovanje životne energije. Cilj vježbe je da se ta energija dovede do pinealne žlijezde u glavi.

Ovu vježbu izvodite ujutro nakon ustajanja i navečer prije odlaska u postelju. Ako vam je to nemoguće, bit će dovoljno jedamput tjedno.

Prva faza:

  1. Sjednite tako da možete pritisnuti jednu petu na otvor vagine. Trebali biste se nasloniti dovoljno jako da osjetite stalan i zamjetan pritisak na klitoris. Ako ne uspijete dovesti petu u taj položaj, na otvor vagine postavite okrugao i dovoljno čvrst predmet, primjerice, tenisku lopticu. (Nedvojbeno ćete osjetiti ugodan podražaj koji je posljedica stimuliranja genitalnog područja i oslobađanja spolne energije.)
  2. Žustro protrljajte dlanove jedan o drugi. Tako ćete ugrijati ruke jer će se tjelesna energija premjestiti u ruke i dlanove.
  3. Stavite ruke na grudi i osjetite kako toplina ruku prodire u kožu.
  4. Blago trljajte grudi, usmjerujući kružne kretnje prema van. Desna ruka neka se kreće u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, a lijeva ruka neka se kreće u smjeru kazaljke na satu.
  5. Tim kružnim kretnjama dvaput dnevno protrljajte grudi barem tridesetšest puta ali ne više od tristošezdeset puta.

(Valja napomenuti da žena nema potrebu ponoviti tristošezdeset kružnih kretnji kad uspije  zaustaviti menstruacije. Štoviše, ona najbolje može procijeniti  kada joj odgovara da zaustavi  menstruacije i kada da ih obnovi. Menstruacije počinju opet kada se prekine vježbanje ove vježbe.)

NAPOMENA A: To kretanje ruku prema van zove se disperzija i pridonosi sprečavanju ili liječenju cista i raka dojke. Kretanje ruku može se usmjeriti obrnuto i kružiti prema unutra. Desna ruka tada se kreće u smjeru a lijeva suprotno od kazaljke na satu. Ta kretnja zove se stimulacija i njena posljedica je povećanje obujma grudi.

Druga faza:

 Ova vježba može se izvoditi u sjedećem ili ležećem položaju.

  1. Počnite stezanjem mišića vagine i anusa kao da želite približiti ta dva otvora. Zatim pokušajte povući rektum prema gore u unutrašnjost tijela još jačim stezanjem analnih mišića. Ako ispravno izvedete tu vježbu imat ćete dojam da vam zrak ulazi u vaginu i rektum. Neka vam mišići budu stisnuti toliko dugo koliko možete izdržati bez neugode.
  2. Opustite se i ponovno započnite analne i vaginalne kontrakcije. Izvedite tu vježbu koliko god puta želite. Možda ćete na početku osjetiti poteškoću pri prvim nizovima kontrakcije vagine i anusa. No sa vremenom ćete uspjeti povećati broj kontrakcija koje možete izvesti i njihovo trajanje.

NAPOMENA A: Pri izvođenju kontrakcija možete gurnuti prst u vaginu kako biste odredili njihovu jačinu.

NAPOMENA B: Vaginalne usne su osjetljive i zato ih valja masirati i stimulirati ih za vrijeme izvođenja jelenske vježbe. Zato biste morali sjediti na jednoj peti ili na nekom jastuku. Pritisak prstiju trebao bi istodobno masirati i stimulirati vaginalne usne.

NAPOMENA C: Žena kojoj je previše zamorno objema rukama istodobno trljati grudi, može trljati prvo jednu pa drugu dojku, služeći se rukom sa suprotne strane dok se druga ruka odmara. Slobodna ruka mogla bi poslužiti za stimuliranje vaginalnog otvora, umjesto pete. Ta vježba može se izvesti na još jedan način: sastoji se u tome da se pusti muškarca da stimulira ženine grudi dok ona sebi stimulira vaginu služeći se pritiskom rukom. Kao što ste mogli ustanoviti, jelenska vježba vrlo je fleksibilna i lako je možete prilagoditi svojim osobnim sklonostima.

NAPOMENA D: Dok izvodite jelensku vježbu, ne dodirujte bradavice na grudima. Ženske bradavice su vrlo osjetljive i lako ih je prenadražiti. Inače, žena koja bude pravilno izvodila vježbu, utvrditi će da su joj bradavice postale još osjetljivije.

NAPOMENA E: Uvijek budite usredotočeni na ono što radite.

Obavijesti u predhodnom odjeljku o higijeni koju valja održavati jednako vrijede i za žene. Anus i genitalne organe treba održavati posve čistima i slobodnima od mikroba i izmeta. Pogledajte vježbu obožavanja sunca i druga interne taoističke vježbe koje pridonose energiziranju analnog i genitalnog tjelesnog područja.

Kad se vježba pravilno izvede, ugodan osjećaj se širi iz baze anusa duž kralježnice sve do tjemena. Taj osjećaj rezultira nagomilavanjem spolne energije i njezinim kretanjem kroz žljezdani sustav sve do pinealne žlijezde koja se nalazi u gornjem dijelu glave i ukazuje na to da je vježba uspjela pomladiti cjelokupni organizam i očuvati ga u stanju vječne mladosti.

Apsolutno je važno naučiti vladati mišićima anusa ako kasnije želimo ovladati internim vježbama meditacije i disanja. Ti mišići nalik su na vrata. Oni odvajaju gornji dio tijela i omogućuju pronalaženje energije i njzino nagomilavanje u abdominalnom kanalu. Bez te akumulacije energije bilo bi nemoguće na odgovarajući način stimulirati spolne organe i ostale žlijezde. Zato je ključno ovladati tim mišićima ako želimo ovladati svojim sustavom u dovoljnoj mjeri da bismo potom mogli energizirati svoje duhovne centre.

Autor: Dr. Stephen T. Chang/ Mladen Delač, voditelj stručne prakse i vježbi psihofizičkog opuštanja (Yoga, Autogeni trening, Progresivno mišićna relaksacija, Kreativna vizualizacija, Vježbe disanja) u Wellness Akademiji.

Share this Post