Cjeloviti sustav samoizlječenja

Cjeloviti sustav samoizlječenja 5. dio

 

Prije nekoliko tisuća godina taoistički mudraci su u životinjskom carstvu izabrali tri dugovječne životinje: jelena, ždrala i kornjaču. Jedna od te tri životinje, jelen, bio je poznat po svojoj plodnosti i spolnoj moći. Mudraci su pozorno promatrali ponašanje jelena za koje se činilo da mu omogućuje takvu moć. Zaključili su da jelen stimulira svoj anus micanjem repa. Proučivši učinke te vježbe, taoisti su odmah primjenili to načelo i prilagodili ga čovjeku. Tako je nastala jelenska vježba.

Upute za izvođenje vježbe „Jelen za žene“

Prednosti koje jelenska vježba nudi ženama mnogobrojne su i vrlo zanimljive.

Taoizam daje ženi sredstvo za eliminiranje problema sa menstruacijom, čak i usred samog krvarenja. Ti problemi uključuju promjene raspoloženja, zadržavanje mokraće, hormonalne blokade, grčeve i pretjerano krvarenje. (Oskudno krvarenje znak je blokade i trovanja organizma. Menstruacije koje prestaju iznenada, bez utjecaja jelenske vježbe, znak su bolesti.)

Ta vježba jača mišiće rektuma i sprečava ili liječi hemeroide. Štoviše, njome se liječe ili sprečavaju vaginalne tegobe kao što su infekcije, pretjerano krvarenje, grčevi i bijelo pranje. Naposljetku, njome se povećava krvotok kroz spolne organe i energizira područje pubisa.

Vagini će jelenska vježba donijeti goleme koristi

Biti će čvršća i gipkija. Žena koja je imala djece pomoći će si jelenskom vježbom u tom smislu što će moći bolje zadovoljiti partnera u spolnim odnosima. (Porod može pretjerano proširiti vaginu, što znatno slabije stimulira partnerov penis.) Izvođenjem jelenske vježbe žena može energizirati i očvrsnuti svoju vaginu.

Štoviše, jelenska vježba stimulira prirodnu proizvodnju estrogenih hormona i usmjerava ih u vaginu, maternicu, grudi i jajnike. Povišenje razine estrogenih hormina može bitno ublažiti simptome menopauze i potaknuti pomlađivanje. Blagodati jelenske vježbe poznate su već tisućama godina. Ona posebno omogućuje da njezini praktikanti očuvaju mladenački izgled. Povijesni dokumenti ukazuju na to da su žene koje su bile čuvene po ljepoti izvodile tu vježbu. Još jedna prednost te vježbe je to što se suvišak estrogena proizvodi prirodno i što ga tijelo uravnotežuje sa drugim tvarima.

Ova vježba svim mladim, plodnim ženama daje sredstvo za uklanjanje krvarenja na siguran način

Činjenica da se estrogeni hormoni proizvode prirodno posebno je važna. Organizam zna koja mu je količina estrogena potrebna u kojem trenutku. Liječnik koji propisuje sintetičke estrogene hormone ili neki lijek koji nije u ravnoteži sa raznim drugim tvarima koje se normalno nalaze u organizmu, ne može znati koja je razina hormona potrebna u krvi. Razina hormona u krvi mijenja se iz sata u sat i nije ju moguće pratiti. Štoviše, umjetni estrogeni hormoni prije ili kasnije stvaraju probleme zbog prejakih ili preslabih doza. Tijelo najbolje određuje količinu estrogenih hormona koje valja izlučiti jer posjeduje vrlo osjetljive detektore koji su spremni reagirati svake sekunde u danu.

Naime, ova vježba svim mladim, plodnim ženama daje sredstvo za uklanjanje krvarenja na siguran način. Vježbajući dvije faze jelenske vježbe tijekom određenog vremena, ona može prekinuti svoju menstruaciju i tako iskoristiti mnoge prednosti koja joj ta vježba daje.

Normalno svakog mjeseca vanjski sloj maternice nabrekne od krvnih od krvnih žila koje očekuju  implantaciju oplođenog jajašca. Ako je jajašce oplođeno spermom, pričvrstit će se na stijenku prožetu krvlju i bogatu hranjivim tvarima i početi se širiti na njoj. Absorbirajući hranjive tvari, jaje raste dok ne postane potpuno razvijen plod. Ako ne dođe do oplodnje, nema ni implantacije i stijenke se rastaču u krvi koja je sad postala nepotrebna. Tako se velike količine krvi i hranjivih tvari svaki mjesec gube menstruacijom.

Vježba „Jelen“ zaustavlja taj svakomjesečni gubitak krvi

Neke žene oklijevaju prekinuti svoje menstruacije smatrajući da to nije prirodno. No nema razloga za uznemirenost. Prekid ciklusa nije ništa neobično: menstruacije prirodno prestaju u menopauzi i tijekom trudnoće i dojenja.

Kad je žena trudna, njeno tijelo nagonski apsorbira hranu u krv i usmjeruje je u jaje koje se razvija. Krv i energija koji se inače gube menstruacijom tako upotrebljavaju ponajprije spolne žlijezde u korist fetusa. Nakon poroda, ako majka doji dijete, menstruacija neće odmah otpočeti, jer će menstrualna krv biti usmjerena prema grudima, gdje će se preobražavati u mlijeko.

UPOZORENJE: Kad se prekine ženin menstrualni ciklus, ona je mnogo manje sposobna zatrudnjeti. No, povijesni podaci kažu da, kad žena prestane izvoditi jelensku vježbu, njezine menstruacije se obnove i ona ima izglede za zdraviju trudnoću. U tom slučaju prekid menstruacije nema trajnih posljedica. Žene ne bi smjele izvoditi jelensku vježbu u trudnoći jer bi energija koju vježba stvara, uz pojačanu stimulaciju spolnih organa, mogla izazvati prerani porođaj.

Autor: Dr. Stephen T. Chang/ Mladen Delač, voditelj stručne prakse i vježbi psihofizičkog opuštanja (Yoga, Autogeni trening, Progresivno mišićna relaksacija, Kreativna vizualizacija, Vježbe disanja) u Wellness Akademiji.

Share this Post