celulit

Celulit i kako ga ukloniti

Celulit nastaje kao posljedica poremećaja mikrocirkulacije potkožnog tkiva, uslijed dugoročnog nagomilavanja masnoća i toksina. Dolazi do slabljenja vezivnog tkiva i vremenom se stvaraju deformiteti kože koji podsjećaju na narančinu koru.

GDJE SE JAVLJA CELULIT?

Celulit se češće javlja kod žena, najčešće na butinama i gluteusu, mada se može javiti i na trbuhu, rukama i listovima, dok se celulit kod muškaraca pojavljuje jako rijetko.

Suvremeni način života kao i nedovoljno kretanje i neadekvatna prehrana drastično je povećao broj žena koje imaju uporan celulit, čije uklanjanje zahtjeva dugotrajne i ozbiljne tretmane. Celulit je bolest koja predstavlja veliki estetski problem, dosta utječe na samopouzdanje žena, pa je potrebno što prije početi sa adekvatnom terapijom.

Anticelulitni tretmani su mnogo efikasniji u borbi protiv celulita od vježbi za celulit i dijete protiv celulita – a najbolji rezultati se postižu kombinacijom tretmana, vježbanjem i adekvatnom prehranom

KAKO UKLONITI CELULIT?

Kombinacija više različitih procedura daje najbolje rezultate u borbi protiv celulita.

MEZOTERAPIJA – KOKTELI ZA UKLANJANJE CELULITA

Mezoterapija je procedura za liječenje celulita, kojom se apliciraju posebne aktivne tvari – kokteli direktno u srednji sloj kože (mezoderm) gde je problem i nastao. Kombinacijom više različitih aktivnih tvari dobiva se odgovarajući koktel protiv celulita koji je prilagođen za svaki tip celulita.

Koktel protiv celulita aplicira se pomoću tankih iglica ili dermapen uređajem – što može izazvati blago crvenilo koje brzo prolazi. Mezoterapija protiv celulita se radi jednom tjedno, a za dugoročniji efekat potebno je uraditi seriju od 6-10 tretmana.

NAJBOLJI REZULTATI POSTIŽU SE KOMBINACIJOM TRETMANA I PREPARATA

Kombinacijom tretmana poput anticelulitne masaže i mezoterapije koji se rade naizmjenično – jednom tjedno,  efekat je bolji i brži. Za sveobuhvatne rezultate u borbi protiv celulita  anticelulitna masaža je popularna metoda, kao i savjeti stručnog osoblja o korištenju anticelulit preparata za kućnu upotrebu uz savjete za pravilnu prehranu.

 

 

Share this Post