kupka

Čarolija kupki u wellnessu

Tko može odoljeti mirisnim, pjenušavim, opuštajućim kupkama u wellnessu ili u svom domu?

Većina današnjih wellnessa nudi uživanje u kupkama u dvoje ili „soliranje“ u Kleopatrinoj, morskoj, aromatičnoj,  japanskoj egzotičnoj „onsen“ kupki.

Upoznajte ih  i izaberite najbolje za sebe:

KLEOPATRINA KUPKA

Najpoznatija i najstarija kupka. U toplu vodu se dodaje kozje mlijeko, eterična ulja i latice ruže. Stari zapisi govore da Kleopatra – egipatska carica na svojoj ljepoti može zahvaliti upravo ovoj čarobnoj kombinaciji kozjeg mlijeka i aroma- esenciji.

ONSEN JAPANSKA KUPKA

Onsen japanska kupka je tradicionalno korištena u Japanu. U kadu s vrlo vrućom vodom oplemenjenom morskom soli i morskim algama,  tijelo se uranja postepeno od nogu, dok se na glavi drži smotani ručnik namočen u vrućoj vodi.

KUPKA U BIJELOJ KREDI

Mljevena u najfiniji prah kreda s otoka Rugen, miješa se s vrućom vodom. Proširila se cijelim svijetom zbog blagotvornog učinka na kožu, koju čini glatkom, mekom i podatnom. Posebno je cijenjena u medicinskom wellnessu jer pomaže oboljelim od reume i artritisa i mnogih vrsta dermatitisa, psorijaze…

KUPKA U MORSKOJ VODI

Čuvena talasoterapija nastala je kao rezultat uočenih pozitivnih učinaka koje morska voda donosi našem tijelu u cjelini. Dokazano je da je morska voda sličnog sastava kao  krvna plazma i stoga se lako resorbira u organizam putem kože.

Morska kupka pomaže kod tretiranja specifičnih bolesti i tegoba, poput artritisa, reume, problema s dišnim putevima, alergija, stresa, celulita i drugih problema s kožom, kao i kod mnogih ženskih tegoba. Kupke u morskoj vodi pune su minerala, oligo elemenata i morskih algi koje ubrzavaju izmjenu tvari, detoksiciraju organizam, jačaju imuni sustav, utječe na hormonalnu ravnotežu, smanjuje tegobe u menopauzi.

FITOAROMATIČNE KUPKE

Ljekovito bilje, čajevi, cvijeće i voće u kupkama su idealni za opuštanje uma i tijela – jer putem cirkulacije i inhaliranjem ljekovitih para iz vruće vode fito i aroma aktivne tvari smiruju centralni nervni sustav i omekšavaju napete mišiće.

Čarolija kupki u wellnessu

JESTE LI ZNALI?

Jako vruće kupke (oko 38°C) pojačavaju rad žlijezda znojnica, što je dobro ako imate prehladu. Međutim, vruće kupke isušuju kožu i ako se primjenjuju prečesto mogu izazvati prerano starenje kože.
Idealna temperatura za neutralnu kupku je 29-34°C. Za okrepljujuću kupku, potrebna je hladnija voda (18-21°C).

Autor: wellness.hr

Share this Post