bodybuilding

Bodybuilding – da ili ne

Prednosti su bavljenja ovim sportom tonificirano tijelo, razvijena mišićna masa te potencirana snaga.

Glavni cilj ovog sporta kod fizički normalno razvijenih osoba razvijanje je mišića na vrlo visoke razine.
Razvoj se postiže s vrlo intenzivnim vježbanjem, te s vremenom sve većim povećanjem težine utega s kojim se radi. Potrebno je i promijeniti i način prehrane te unositi 3-4 puta više proteina od onoga što je potrebno normalnom čovjeku.

PREDNOSTI
Prednosti su bavljenja ovim sportom tonificirano tijelo, razvijena mišićna masa te potencirana snaga. Danas uz sve razvijenije i kompjuterizirane sprave za vježbanje rezultati se postižu brže a i vježbe postaju zanimljivije. Povećanje tjelesne mase i muskulature pomaže pri sportovima kojima je jako važna tjelesna snaga i mišićna izdržljivost. Rezultati se dobivaju prilagođenom težinom utega te nikako pretjerivanjem pri vježbanju.

Glavni cilj ovog sporta kod fizički normalno razvijenih osoba razvijanje je mišića na vrlo visoke razine.

MANE
Mane ovoga sporta su te da su najveći poklonici ovog sporta najčešće osobe opsjednute svojim fizičkim izgledom i koje koriste bilo kakva sredstva za razvijanje muskulature u što kraćem roku. Često su optuživani za korištenje raznih steroida i hormona za rast, sredstva koja ubrzavaju razvoj u sve kraćim rokovima, ali s ozbiljnim posljedicama za zdravlje…
Tako je vrlo važna i popraćenost aerobnim vježbama koje sprječavaju kod mišića gubitak koordinacije, ali i čuvaju srce od raznih problema kojima ga ovaj sport izlaže. Kod neodgovornog bavljenja ovim sportom izlažete se i mogućnost infarkta.