Bočica eteričnog ulja koja će vam olakšati život

Bočica eteričnog ulja koja će vam olakšati život

 

Svi znamo da je nesanica je izuzetno neugodna stvar. Ona uzrokuje umor, poremećaj koncentracije, bolove u mišićima i dodatni stres. Saznajte kako vam Aroma Herbal eterična ulja mogu pomoći?

Nesanica može uzrokovati razne fizičke bolesti, neke loše navike,konzumiranje štetnih ljekova, stres i promjene u ritmu spavanja (noćni rad, „jet lag” …).

I sama sam posljednjih nekoliko tjedana  imala problma s posljednja dva uzroka. Nesanica nažalost nije „uhvatila“ samo mene, nego i moje dijete. On je jedan od onih klinaca koji vole rutinu i zbog toga ima velike poteškoće sa snom ako mora spavati u nepoznatom krevetu.

Našli smo se u nezavidnoj situaciji jer smo par dana bili budni do četiri u jutro. Tek kada sam razgovarala s partnerom pitao me je zašto ne koristim eteričnao ulje Sleep Well, koje sam vrlo često prije koristila.

Sutradan smo učinili upravo to. Kad je došlo vrijeme za spavanje, nekoliko puta smo pomirisali eterično ulje. Bez sumnje mogu reći da smo spavali bolje i duže. Kvaliteta sna se poboljšala tako da se lakše nosim sa stresom. Nestale su i moje jake glavobolje.

Što se nalazi u mješavini koja je tako učinkovita?

Sadrži lavandu iz prestižne francuske prokrajine Grasse, koja djeluje  vrlo umirujuće i opuštajuće. Pomaže eliminirati glavobolje i bolove u mišićima. U ovoj mješavini se također nalazi i eterično ulje kamilice, koja pruža duboku relaksaciju i smanjuje stres. Ako želite dobro ulje za meditaciju, odlučite se za kamilicu. Također je dodano i eterično ulje mandarine i naranče, koji imaju anti-stresno djelovanje. Za bolji učinak, tu je i ylang-ylang, koji pruža osjećaj mira i spokoja.

Kombinacija je tako aromatična da je moje dijete voli.

Odlučila sam da ću ga nositi sa sobom na svako putovanje i izlete. To je jedna od onih smjesa za koje sam sigurna da mi nikad neće ponestati.

Ako je vaša nesanica rezultat zdravstvenih problema ili ste zbog nje primorani konzumirati štetne ljekove, posavjetujte se s liječnikom.

Znanstvena istraživanja potvrđuju nevjerojatne pozitivne učinke eteričnih ulja. Prije nekoliko godina nisam mogla vjerovati da su tako učinkoviti. Sada ne mogu zamisliti život bez njih.

 

Autor: Tjaša Klembas/Aroma Herbal

Share this Post