arganovo ulje

Arganovo ulje za zdravo i zavodljivo ljeto!

O arganovom ulju smo već puno pisali  jer je to dragocjeno ulje koje se lako može nazvati i čudotvornim. Jeste li znali da nakon što umre, arganovo drvo će ponovno oživjeti za 7 godina? Nevjerojatno! Učinci arganovog ulja ljeti su također nevjerojatni. Danas ćete naučiti zašto se ljeti morate počastiti jednom bočicom.

Jednom sam pisao o tome kako kokosovo ulje može zamijeniti barem 10 kozmetičkih proizvoda. I s arganovim uljem moći ćete poboljšati svoj izgled i zdravlje uz uštedu ogromne količine novca.

BRIJANJE
Prema mišljenju mnogih žena i muškaraca, arganovo ulje je idealno rješenje nakon brijanja. Nanesite ga na ogrebotine i druge negativne efekte brijanja. Brzo će se apsorbirati, a zbog visokog sadržaja polifenola, vitamina E, esencijalnih masnih kiselina, koža će brzo zacijeliti i ostati optimalno hidratizirana, zaštićena, mladolika i lijepa.

ZAŠTITA KOSE I OČUVANJE BOJE KOSE
Prije odlaska na plažu nanesite sloj arganovog ulja na kosu. Zaštitit će vašu kosu od sunca i soli, a boja će ostati lijepa i svježa.

ZA ČUDESNU FRIZURU
Frizeri su također svjesni nevjerojatnih učinaka arganovog ulja. U najboljim salonima na svijetu koriste ga za lijep sjaj i lakše upravljanje kosom. Neće vam trebati toksični lakovi i pjene.

ČVRSTI NOKTI
Zbog vrućine i drugih vanjskih utjecaja nokti ljeti trebaju posebnu njegu. Ako želite jake, lijepe, sjajne i nelomljive nokte, dajte im prvo arganovo ulje. Nanesite kap na svaki nokat i umasirajte. Kutikula će se također lakše savladati.

PROTIV SUHE KOŽE
Ako smo puno na suncu naša koža postaje suha. To je i razlog što izgleda starija i oštećena. Arganovo ulje odmah rješava problem. Kad god dođete kući, istuširajte se i namažite se ovim neprocjenjivim uljem. Koža će se u trenu hidratizirati i osjećat ćete se puno bolje.

USNE
Najbolji način njege usana je nanošenje arganovog ulja na njih. Time će uvijek biti mekane, zdrave i lijepe. Ako želite začiniti ugodnom aromom, napravite balzam.

Trebat će vam:

Rastopite vosak na minimalnoj temperaturi iznad vodene kupelji. Kad se otopi, dodajte sve ostale sastojke. Promiješajte i spremite u malene posude. Iskoristite i za poklone svojim najmilijima! 🙂

Zapamtite da se arganovo ulje može i konzumirati. Pomaže u reguliranju krvnog tlaka i šećera u krvi, snižava kolesterol i sprečava rak prostate.

(https://wellness.hr/webshop/)

 

Share this Post