9 stvari koje će učiniti vašu kožu elastičnijom

9 stvari koje će učiniti vašu kožu elastičnijom

Što možete učiniti kako bi produžili svoj mladenački izgled na prirodan način, bez skupih preparata?

Koža ima sposobnost promjene oblika i moguće je na zdrav i prirodan način vratiti i poboljšati njenu elastičnost.

SAVJETI KAKO ODRŽATI KOŽU LIJEPOM:

  1. Izbjegavajte sunce ili koristite dobru zaštitu. Oštećenja od sunca uzrokuju starenje i isušivanje kože, da ne spominjemo rizik od mnogih opasnih raka kože.
  2. Pijte puno vode. Voda hrani naše stanice i ona je prisutna u svakoj stanici našeg tijela. No, bez odgovarajuće hidratacije, koža će izgubiti elastičnost i mladenački izgled .
  3. Izbjegavajte kupati se u vrućoj vodi jer to ima štetan učinak na integritet kože, teju isušuje.
  4. Koristite dobru hidratantnu kremu. Potražite savjet od kozmetičara ili dermatologa za izbor kreme koja je najpogodnija za vaš tip kože.
  5. Redovitom tjelovježbom možete poboljšati elastičnost kože. Preporuča se 30 minuta dnevno vježbati kako bi poboljšali cirkulacij, koja ujedno utječe i na vašu kožu. Vježbanjem učinkovitije uklanjanjate štetne tvari iz organizma.
  6. Proteini čine matricu naših stanica i na taj način su vrlo važni za proizvodnju kolagena i bolju elastičnost vaše kože. Preporuča se konzumacija namirnica koje su bogate proteinima, kao što su: bademi, kikiriki maslac, losos, sardine i jaja.
  7. Lutein, antioksidans koji se nalazi u žumanjcima, špinatu, i drugom lisnatom povrću može poboljšati elastičnost vaše kože za gotovo 20%.
  8. Konzumiranje ribljih kapsula na dnevnoj bazi može učiniti mnogo za elastičnost vaše kože. Njih je preporučljivo konzumirati ako ste na dijeti ili ste već izgubili puno na težini. Riblje ulje je jedan od najboljih oružja u borbi protiv proljeva i mlohave kože. Ako se odlučite isprobati riblje kapsule, savjetujemo vam da se konzultirate sa svojim liječnikom o količini koju ćete konzumirati.
  9. Također, veoma je važno jesti puno voća i povrća za dobru elastičnost kože kao što su:

Crven paprika, naranče, grejp, jagode, brokula, mrkva, mango, marelice, slatki krumpir i avokado.

Autor: wellness.hr

 

Share this Post