8 načina za prevladavanje stresa

8 načina za prevladavanje stresa

Većina vas se slaže da živimo u stresnim vremenima. Posljednjih nekoliko tjedana sam primijetla da se ljudi sve teže suočavaju sa stresnim situacijama. Poslovni problemi, studiranje, godišnja izvješća, obiteljski problemi i razni drugi problemi loše utječu na vaše zdravlje i raspoloženje. Kako učinkovito upravljanje stresom?

  1. PRESTANITE ODGAĐATI

Prestanite odgađati stvari za sutra. Odgađanje obaveza je izuzetno stresno, jer to uzrokuje tjeskobu i razdražljivost. Kada odugovlačite, nećete se riješiti briga, već osjećaj  krivnje  postaje još intenzivniji. Ako možete neke obaveze riješiti danas, ne odgađajte ih za sutra. Na taj način ćete poboljšati samopoštovanje i lakše ćete riješavati druge poslove.

  1. ORGANIZACIJA

Dobra organizacija je neophodna za upravljanje stresom. Napravite realan plan i zapišite ga.

  1. UZMITE SI VREMENA ZA STVARI KOJE VOLITE

Barem neko vrijeme usredotočite se na one aktivnosti  koje vas čine sretnima i pozitivno utječu na vaše raspoloženje. Nagradite se! Pobrinite se da vam ne nedostaje smijeha.

  1. KRETANJE

Kretanje dokazano smanjuju stres i poboljšati vaše raspoloženje. Istraživanja su potvrdila da kretanje pozitivno utječe na discipliniranost i koncentraciju. Kretanje i vježbanje potiče cirkulaciju krvi i zbog toga je mozak bolje opskrbljen s kisikom i hranjivim tvarima.

  1. PREHRANA

Istraživanja su pokazala da hrana može pomoći kod smanjenja stresa. U prehranu uključite listnatno povrće, losos, pureća prsa, borovnice, pistacije, kvalitetnu tamnu čokoladu, sjemenke i avokado. Nikada ne preskočite obrok.

  1. ETERIČNA ULJA

Neka eterična ulja dokazano smanjuju stres. U tvrtci Aroma Herbal su pomiješali određena ulja u bočicu Antistres, koji je jedan od najpopularnijih proizvoda u ponudi eteričnih ulja. Sadrži eterično ulje begamotke koje pomaže kod depresije,okrepljuje i poboljšava raspoloženje. To je jedan od najboljih eteričnih ulja za uklanjanje stresa. Dodali smo eterično ulje geranije koje će vas okružiti s osjećajem udobnosti i mira, te eterično ulje tamjana koje će učinkovito utjecati na emocionalnu ravnotežu i otkloniti razdražljivost. Naše iskustvo i kupci koji su isprobali eterično ulje Antistres potvrdili su da je izuzetno učinkovit i koristan.

  1. KVALITETAN SAN

Osigurajte si kvalitetan i miran san. Prije spavanja nemojte jesti slano i slatko. Spavajte u mraku, a neposredno prije spavanja izbjegavajte gledati  TV, korištenje računala ili telefona. Ako se često budite i teško zaspite, preporučamo vam da isprobate eterično ulje Sleep Well. Ovo eterično ulje će vas umiriti, opustiti i pomoći vam da se kvalitetno odmorite.

  1. RAZGOVARAJTE

O svojim problemima razgovarajte s najbližima. Takvi razgovori mogu biti vrlo opuštajući, jer će vas utješiti i poboljšati vam raspoloženje. Mnogo puta ćete na taj način doći do neočekivanih rješenja.

Dakle, napravite plan, počastite se lososom i povrćem, a u difuzor stavite nekoliko kapi mješavine za borbu protiv stresa i pozovite prijateljicu ili prijatelja!

Želim vam ugodan dan.

 

Autor: Tjaša Klembas/Aroma Herbal

Share this Post