7 načina na koja možete privući DOBRU KARMU u vaš život

7 načina na koja možete privući DOBRU KARMU u vaš život

Rečenica “Uvijek žanješ samo ono što si posijao”, najbolje opisuje što je karma. Općenito, to je energija koju šaljemo Svemiru i koja nam se zatim vraća. Svaka akcija ima određenu karmu i ne možemo uvijek kontrolirati ono što radimo.

Čak i kad trpimo posljedice našeg bezumnog djelovanja, većina nas ne može pronaći obrazac između naših djela i situacije.

Uvijek je najbolje paziti na namjere koje stoje iza naših djela, kako bismo izbjegli negativne posljedice ili lošu karmu, piše Humans are free.

Da bismo imali dobru karmu, postoje određene stvari koje možemo učiniti, koje su u našoj moći.

Ovih sedam načina privlačenja dobre karme ne samo da će nas poboljšati, već će nam također pomoći da budemo svjesni drugih:

1. Fokusiranje na životne ciljeve

Usmjerenost na vaše životne ciljeve jedan je od načina privlačenja dobre karme. Kada ste više usredotočeni na svoje životne ciljeve, sve ono što donosi nemir ima manje vlasti nad vama. Što ste više usredotočeni, to ćete imati više uspjeha.

Ali također trebate uzeti pauzu ponekad. To vam omogućuje da dišete i da budete kreativniji nakon što se vratite na ono što trenutno radite.

Na svom putu možete doživjeti poneki neuspjeh,  no vjerojatno su dizajnirani s ciljem da vas potaknu da to ispravno radite. Neuspjesi nose lekcije koje vam pomažu poboljšati određene aspekte vašeg života.

2. Spajanje svijeta unutar vas i oko vas

Kada se povežete sa svijetom unutar sebe i oko vas, svjesni ste što se događa u sadašnjem trenutku. Življenje u prošlosti ili u budućnosti će vam oduzeti vaše dragocjeno vrijeme.

Fokusiranje na vaše ciljeve dovest će vas do budućeg uspjeha, a življenje u sadašnjem trenutku pomaže vam da ostvarite vaš najveći potencijal.

Življenje u sadašnjem trenutku čini da se osjećate povezani i da privučete dobru karmu.

3. Preuzimanje odgovornosti za svoje obveze

Preuzimanje odgovornosti za vaše obveze znak je zrelosti i može vam donijeti dobru karmu. Postoje slučajevi kada su propusti u vašim postupcima neizbježni. I dalje se razvijate, zato i griješite,  to je dio toga.

Kada preuzmete odgovornost za svoje pogreške, radite pravu stvar. Ne mogu svi to učiniti. Na taj način ih možete lakše ispraviti i krenuti dalje.

4. Učite se smijati sebi

Kada napravimo pogreške, osjećamo se zaista ponižavajuće. Ipak, poniznost je jedan odličan način za postizanje dobre karme u vašem životu. Kada se možete smijati zbog nekih glupih pogrešaka, lakše ćete prihvatiti kritike od drugih.

Kao što je ranije spomenuto, pogreške su vaše mjerilo u poboljšanju sebe. Ukazuje na potrebna poboljšanja koja trebate poduzeti. Ako postoje negativni komentari drugih, ne biste ih trebali uzimati tako ozbiljno.

Umjesto toga, naučite se smijati i budite spremni na šalu svaki dan. Pojednostavite malo vaše putovanje.

5. Budite strpljivi prema sebi i svijetu

Strpljivost i tolerancija prema sebi i svijetu također vam pomažu da postignete dobru karmu jer neće sve ići na način na koji očekujete.

Postoje neke stvari koje zahtijevaju puno strpljenja, osobito uspjeh. Ne možete uvijek imati ono što želite u trenutku u kojem želite.

Kao što izreka kaže: “Sve dobre stvari dolaze onima koji čekaju.” Kada strpljivo čekate, već znate što slijedi.

6. Vježbajte mala djela dobrote

Mark Twain je to savršeno rekao: “Ljubaznost je jezik koji gluhi mogu čuti i slijepi mogu vidjeti.” Prakticirajte dobra djela prema drugima, kao i prema sebi. Kada ste dobri prema sebi i drugi to osjećaju. Ljubav prema sebi je prva faza ljubavi prema drugima.

Ljubav prema sebi, čini da budete iskreniji prema drugima. Možete zavarati ljude lažnim osmijehom, ali ne i sami sebe.

Biti dobar prema sebi znači raditi stvari koje vas mogu učiniti sretnim. Što ste više ljubazni prema sebi, to je prirodnije da postanete ljubazni prema drugima.

7. Budite otvoreni za promjenu

Kad savršeno oblikujemo budućnost na način da se uklapa u naše planove, suočavanje s promjenama je teško. Promjena nije ono na što smo navikli. Promjena je nepoznati teritorij koji mrzimo čak i pogledati jer se svi bojimo nepoznatog.

Ipak, samo kada izađete iz vaše zone udobnosti možete prihvatiti  promjenu i doživjeti je na ugodan način. Prihvaćanje promjene donosi vam dobru karmu, jer otvara vaš um vašem napretku i širokom rasponu boljih mogućnosti.

Poput leptira koji izlazi iz čahure, jedino ćete moći širiti krila nakon što prođete kroz mnoge promjene u svom životu. Pokušajte uključiti ove prakse u svoj život i vidjet ćete kako nevjerojatna može biti dobra karma.

Autor: atma.hr

Share this Post