prednosti kave

7 iznenađujućih prednosti kave

Otkrijte 7 razloga zašto kava, u svim oblicima, trebaja biti dio vaše ljepote i režim za njegu kože!

Postoji nekoliko čudesnih stvari u životu, kao što je kava.

Kava je dio svakodnevnice većine ljudi.

 • Antioksidativna eksplozija

  Kava je antioksidativni punč koji je iznenađujuće koristan za cjelokupno zdravlje kože. Antioksidansi u borbi protiv preranog starenja kože uslijed topline, svjetla, zagađenja i štetnih slobodnih radikala.

 • Zaštita

  Zaštitni antioksidansi koje sasdži kava možemo iskoristiti i za izradu maske za kosu, koja će spriječiti lomljenje kose i poboljšati sjaj.

 • Smanjuje otekline oko očiju

  Kada se nanosi lokalno, kofein u kavi smanjuje podočnjake ograničavanjem protoka krvi u tom području i smanjuje otekline.

 • Piling

  Soc od kave idealan je za izradu domaćeg pilinga za tijelo. Mnogi pilinzi sadrže svojstvačiji sastav sadrži šećer ili pijesak, koji će učiniti vašu kožu glatkom i mekom, ali nisu baš nježni. Mekši sastojci kave također ljušte mrtve stanice kože, te ju čini svilenkastom i glatkom bez iritacije.

 • Pomaže u borbi protiv celulita

  Budući da je kava diuretik, kreme i serumi koji sadrže kavu mogu privremeno smanjili vidljivost celulita, spriječava vezivanje tekućine za masne stanice, u suštini dolazi do dehidracije masne stanice. To smanjuje njihovu veličinu, što rezultira učinakom učvršćivanja kože izvana.

 • Smiruje

  Kava kao prirodni stimulans, također može smiriti upalu i crvenilo kože zahvaljujući istim antioksidansa koji štite od preranog starenja.

 • Razvedrava

  Znate kako vas kava budi u jutro? Ona radi istu stvar za vašu kožu. Kada se primjenjuje u obliku maske za lice, stimulirajuća svojstva kave poboljšavaju protok krvi i stvaranje novih stanica, vaša kože postaje blistava, sjajna, i revitalizirana.

Autor: wellness.hr/ byrdie.co.uk

Share this Post