6 razloga zašto slomljeno srce može biti dobro za ljubav

6 razloga zašto slomljeno srce može biti dobro za ljubav

Slomljeno srce prava je muka i bol – ali ponekad može biti plodno tlo za prekrasne stvari.

Svatko tko je to jednom doživio, zna koliko nepodnošljivo boli slomljeno srce. Rastati se od osobe koju smo voljele, ili još uvijek volimo, teško je – i često jako dugo traje dok se ne oporavimo od šoka.

Međutim, slomljeno srce ima i neke svoje prednosti. Doduše, tek kad prođe ona prva, najgora faza.

Zašto slomljeno srce može biti dobro za vezu: 

1. Znaš kakav je to osjećaj. 

Možda zvuči grozno, ali svatko (najmanje) jednom u životu mora proći kroz veliku ljubavnu dramu. Ali, poslije toga smo snažnije, jer znamo kako ljubav boli pa ćemo se prema nekim stvarima odnositi drugačije nego prije. Sitnice koje su nas nekad užasno živcirale, sada više nisu toliko bitne – a neke druge, one slatke, važnije su nam nego prije.

2. Bolje upoznaš samu sebe. 

Za vrijeme dramatične i tužne ljubavne faze možeš naučiti puno o sebi – preplavljena si osjećajima i prepuštena samoj sebi. A uvijek je dobro duboko se analizirati, razmisliti o svojim postupcima, osjećajima, željama, te eventualno saznati nešto novo o sebi.

3. Učiš na svojim greškama. 

Je li te prevario, pobjegla si iz veze ili ste se dogovorno razišli – ako malo razmisliš, znaš da ste oboje „krivi“ za prekid veze. Ako si svjesna svojih grešaka, možeš sljedeći puta pokušati poboljšati neke stvari.

4. Dvaput ćeš razmisliti. 

Tko je jako povrijeđen nakon prekida, neće tako lako dopustiti da mu se opet dogodit takva drama. Naravno da ćemo biti oprezniji kad ćemo sljedeći puta birati partnera!

5. Znaš što (ne) želiš.

Nakon mučnog prekida i teškog razdoblja jasno ti je što više ne želiš da ti se ubuduće događa. A to je veliki korak u pravom smjeru: spoznaje što zapravo doista želiš!

6. Cijeli svijet je pred tobom. 

Slobodna si i sve ono loše je iza tebe. Može biti samo bolje – također i u ljubavi!

 

 

Autor/Photo  by: Lana Derk

 

Share this Post