pelud

6 prirodnih načina za poraz alergija

Tražite prirodne i učinkovite savjete kako se osloboditi neugodnih simptoma alergija na siguran način?

  1. Zatvorite prozore i vrata

U zatvorenim prostorima oslobodit ćete se od svojih alergija koje izazivaju nosne simptome. Instaliranje posebne filtre za zrak u svoje peći i sustav za klimatizaciju jer tako možete ukloniti 90% do 95% štetnih čestica iz zraka. Zatvarajući vrata i prozore, sprječavate ulazak vanjskih peludnih zrnaca, te također na taj način vaš dom ostaje zaštićen od  peludi i drugih alergena.

  1. Razmislite o alternativnoj terapiji

Postoje dokazi da su neki dodatci od velike pomoći u borbi protiv alergija. Butterbur je jedan od najperspektivnijih i dobro istraženih dodataka. Istraživanja ukazuju na to da je Butterbur biljka koja se uzgaja u Njemačkoj, a opsežne studije su pokazale da je je vrlo učinkovita u liječenju boli, migrene i astme, kao i u ublažavanju želučanih tegoba i alergija. Butterbur je siguran i može se naručiti online.

  1. Koristite nazalno sredstvo za ispiranje

Nosno ispiranje čisti sluz iz nosa i može pomoći pri oslobađanju od nosnih simptoma alergije. On također može isprati i bakterije. Pomiješajte 1/2 žličice soli s malo sode bikarbone u 8 unci tople destilirane ili steriliziranu vode. Nagnite se nad umivaonik, nježno isperite jednu i drugu nosnicu.

  1. Pijte više tekućine

Pijenje dodatne tekućine može pomoći tankim sluzima u vašim nazalnim prolazima i pruža vam olakšanje od neugodnih simptoma alergija. Vruće tekućine – kao što su čajevi ili juhe – mogu biti posebno umirujuće jer su njihove prednosti pare koje znatno utječu na dišne puteve i inhalaciju.

  1. Saznajte kako temeljito čistiti

Održavajući svoj dom čistim je jedan od najboljih načina da se izbjegne alergene. Ali čišćenje jakim kemijskim sredstvima može izazvati nazalne probleme i pogoršati vaše alergijske simptome. Pokušajte svoj dom čistiti s običnim kućanskim proizvodima poput octa ili sode bikarbone. Također se preporučuje korištenje usisavača koji ima HEPA filter koji pomaže pri hvatanju alergena. Ako imate ozbiljnijih problema s alergijama, bilo bi poželjno da netko drugi obavi čišćenje vašeg doma.

  1. Razmislite o akupunkturi

Akupunktura može pružiti olakšanje ljudima koji imaju problema s alergijama. Nekoliko istraživanja je dokazalo da akupunktura može pomoći pri smanjenju alergija. Ako želite probati akupunkturu, razgovarajte sa svojim liječnikom o tome da li bi to moglo pomoći vašim problemima.

Autor: Wellness.hr/ webmd.com

 

Share this Post