adria advent marathon

6. Adria Advent Marathon: Jedinstvena utrka uz more

Jedini profesionalni međunarodni trkači maraton i polumaraton u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu – 6. Adria Advent Marathon ove će se godine održati u nedjelju 27. studenoga. 

Start i cilj maratona su u samom centru Crikvenice, a dvostruka kružna ruta maratona pruža se duž jadranske obale te prolazi kroz Crikvenicu, Dramalj i Selce te dijelom kroz Općinu Vinodolski pružajući trkačima jedinstven doživljaj trčanja tik uz samu morsku obalu.

Osim maratonske utrke, trčat će se i polumaraton dužine 21 km, utrka građana na 5 km te UTRKA ŠAPA – humanitarna utrka sa kućnim ljubimcima.

Ova staza dobro je poznata prošlogodišnjoj pobjednici Adria Advent Marathona, olimpijki iz Rija Mariji Vrajić Trošić, koja osim rekorda crikveničke staze drži i hrvatski rekord u ultramatonu na 100 km. Ove godine će među više od 1000 sudionika pokušati istrčati do svoje treće uzastopne maratonske pobjede na Adria Advent Marathonu.

Inače, Adria Advent Marathon organiziran je prema DLV i IAAF standardima, a rezultati maratona priznati su od strane Hrvatskog atletskog saveza.

HUMANITARNA UTRKA ‘ŠAPA’

Ove godine po prvi puta trčat će se i UTRKA ŠAPA – humanitarna utrka s kućnim ljubimcima na dužini oko 800 metara sa startom u Adventskom parku pored hotela International u 11:30. Cjelokupan iznos od uplaćenih startnina za „utrku šapa“ donirati će se Udruzi prijatelja životinja Vis Vitalis koja potiče zbrinjavanje napuštenih i brine o zlostavljanim životinjama.

Sve sudionike i posjetitelje očekuje bogat program i mnoštvo zanimljivosti, kao sjajan uvod u Advent u Crikvenici.

Informacije i prijave za 6. Adria Advent Marathon dostupne su putem internetske stranice

Share this Post