5 tajni za bolji početak dana

5 tajni za bolji početak dana

Postoji nekoliko stvari koje možemo učiniti da bi ujutro bili što sretniji i zdraviji.

1. Čaša tople vode
Topla voda u jutarnjim satima je korisna na mnoge načine. Ona ispire bubrege , priprema vaš probavni sustav i želudac za hranu, ispire sve nakupljene toksine i bakterije u vašem tijelu. Topla voda, oko naše tjelesne temperature, puno lakše pada našem želucu nego hladna voda, tada tijelo ne treba gubiti dodatno vrijeme na zagrijavanje. Nakon što popijete čašu tople vode, osjećat ćete se hidratizirano.

2. Voće
Voće je važno za zdravlje, no jeste li znali da je jutro najbolje vrijeme za konzumiranje voća? To je zato što voće uvijek treba jesti samo na prazan želudac. Pitate se zašto? Voće kada se jede samo pruža želudcu veću šansu da probavi nutrijente i vlakna. Zato mnogi osjećaju nadutost i probavne smetnje ukoliko voće jedu u kombinaciji s ostalom hranom. Savjet je ujutro najprije pojesti voće, a zatim tost i kavu.

3 . Zeleni čaj
Zeleni čaj je super koristan za zdravlje zbog količine antioksidansa, mogućnosti prevencije starenja kože, sposobnosti za kontrolu težine i sprječavanje mnogih bolesti kao što su bolesti srca, kolesterola, dijabetesa, raka, Alzheimerove bolesti, Parkinsonove. Pijenje zelenog čaja ujutro odličan je način za početak dana dan jer kao i kofein može povećati izdržljivost. Neki ljudi mogu imati problema sa spavanjem ako piju puno kofeina, tako da je zeleni čaj savršena zamjena.

4. Jutarnja tjelovježba
Ako imate 15 minuta vremena, nakon što ste popili toplu vodu, pojeli voće i popili čaj, vrijeme je da uhvatite malo sunca. Jutarnje sunce je obično najslabije i najbolje za uživanje, osobito u ljetnim mjesecima. Jeste li znali da sunce pomaže tijelu da proizvodi vitamin D, koji je vrlo važan za dobro zdravlje. Kada već uživate na suncu, zašto se ne biste malo razgibali? Protegnite cijelo tijelo, razgibajte se i lagano trčite prije posla, prenosi www.divineglowinghealth.com.

5. Samomasaža
Masaže uvelike koriste vašem zdravlju povećavajući protok krvi i detoksikaciju vašeg tijela. Masaže su bile korištene kao tradicionalne metode iscjeljivanja u mnogim zemljama. Postoje mnoga mjesta koja možete masirati, kao što su glava, lice, vrat, ramena, trbuh, prsa, leđa, noge i stopala. Počnite od glave prema licu, pa masirajte uši, nos i vrat. Nakon glave krenite na ramena, prsa, leđa i trbuh. Ukoliko osjetite bol na određenim mjestima prilikom masaže, fokusirajte se na ta mjesta.

 

Podijeli s prijateljima