4 načina kako izgubiti na težini bez dijeta i vježbanja

4 načina kako izgubiti na težini bez dijeta i vježbanja

Postoji nekoliko načina kako izgubiti na težini a da ne provodite satima u teretani. Uključite ovih pet navika i rezultati će biti vidljivi odmah. A ako ste već aktivni i pazite na prehranu (što je uvijek dobra ideja, naravno), ovi trikovi će vam pomoći da izgubite težinu mnogo brže.

 • SNIZITE TEMPERATURU TERMOSTATA ZA PAR STUPNJEVA

  Ovaj trik ne zahtijeva ništa više od snižavanje temperature na termostatu ili klimatiziranje prostora u ljetnim mjesecima. Smanjite grijanje za nekoliko stupnjeva ili rashladite prostor (ovisno o godišnjem dobu) i time ćete aktivirati tjelesne masnoće koje zapravo sagorijevaju kalorija. Dok odrasli imaju uglavnom bijele masnoće, kao dojenčad imali smo na početku smeđu mast. U posljednjih nekoliko godina, znanstvenici su došli do zaključka da smeđe masno tkivo zapravo sagorijeva kalorije kako bi generirati toplinu. Kada smo izloženi hladnijim temperaturama, bijele masti pretvoraju se u tamnije, bež boje i počinju sagorijevati kalorije. Ne morate živjeti u zamrzivaču, ali spuštanje temperature za samo dva do četiri stupnja može potaknuti sagorijevanje masti.

 • ISPROBAJTE AKUPUNKTURU

  Možda vam akupunktura djeluje malo zastrašujuće, ali vaš živčani sustav reagira na akupunkturu koja pomaže smanjiti apetit. Kada akupunkturist cilja pet točaka na ušima koji su povezani s gladi i probavom, pretili ljudi počinju gubiti težinu bez dijeta i vježbanja. Akupunktura je također djelotvorna za smanjenje stresa.

 • NEMOJTE PREVIŠE SJEDITI

  Razlika u kalorijama kda posao radite stoječki može vas šokirati. Osam sati stajanja dok radite uredski posao izgara gotovo 500 kalorija više nego kada iste poslove obavljate dok sjedite.

 • NEMOJTE JESTI KASNO NA VEČER

  Zamislite da ne mijenjate svoju prehranu osim jednog detalja? Promijenite samo vrijeme kada ćete jesti, recimo, od 8:00 pa do 19:00 sati. Zvuči jednostavno, zar ne? Istraživanja dokazuju da se na taj način gubi i do 12% svoje trenutne težine u samo tri mjeseca. Tijela imaju prirodni probavni ritam koji doseže vrhunac tijekom dana i smanjuje se noću.

Autor: wellness.hr

Share this Post