3 savjeta kako ukomponirati vježbanje u dnevni raspored

3 savjeta kako ukomponirati vježbanje u dnevni raspored


 Većina nas najčešće radi slične greške prilikom pokušaja sticanja navike treniranja. Koliko puta ste odlučno krenuli redovito vježbati, dok vas obaveze nisu skrenule s puta? Evo na što trebate obratiti pozornost…

  1. Nemojte se fokusirati na vrijeme.

Usredotočite se učestalost. Postoje tri aspekta učinkovitog vježbanja:

  • Učestalost-koliko često vježbate (preporučeno 6 do 7 aerobnih aktivnosti tjedno)
  • Intenzitet- koliko intenzivno vježbate
  • Vrijeme- koliko dugo vježbate

Problem je što se većina ljudi tijekom vježbanja usredotoči na vrijeme, koliko dugo će vježbati, no mnogo je korisnije usredotočiti se na učestalost vježbanja tijekom cijelog tjedan. Svakodnevno vježbanje od 30 min je mnogo učinkovitije od vježbanja jednom do dva puta tjedno po 60 min. Kada se vremenski kraće vježba, ulaže se puno više truda, oznoji se više, čime se i troši veći broj kalorija te smanjuju masne naslage na tijelu.

2. Držite tenisice ispod radnog stola

Osim svoje rutinske vježbe od 30 min svakog dana u tjednu, odličan način za uhvatiti svježeg zraka i protegnuti se je odlazak na brzinsku šetnju u pauzi tijekom radnog dana.

Svakodnevno vježbanje od 30 min je mnogo učinkovitije od vježbanja jednom do dva puta tjedno po 60 min

Također, dok razgovarate na telefon u uredu, dignite se, hodajte amo-tamo kako bi se što više gibali. Važno je kretati se tijekom dana što više kako bi naš metabolizam radio kako treba. Težite svakodnevnom gibanju u uredu u minimumu od 5 000 koraka. Extra 5 000 koraka u danu, znači 12 kilograma manje u godini dana.

  1. Vježbe snage

Vježbe snage, 2 do 3 puta tjedno, poboljšavaju mišićnu snagu, održavaju ravnotežu, sprječavaju ozljede. Ukoliko ste zaposleni i nemate vremena za teretanu možete na jednostavan način vježbati i doma ili u stankama natrpanog rasporeda, prenosi www.spafinder.com. Koristite elastičnu traku za vježbanje s kojom u nekoliko ponavljanja odradite kvalitetno vježbanje. Iznenaditi ćete se koliko je efektan takav način vježbanja, a niste ni morali izaći iz kuće.

Wellness.hr

 

Podijeli s prijateljima