Wellness-vikend

10 dana povoljnih cijena wellness usluga i smještaja diljem Hrvatske

NOVI PROJEKT U HRVATSKOJ

Wellness je danas u mnogim zapadnim zemljama postao stil života. Kroz odlaske na masažu, u saunu, terme, vježbanje i meditaciju se umjesto negativnog i reaktivnog, naglašava pozitivan i proaktivan pristup životu koji će povećati i unaprijediti sve dimenzije života. Kad uzmemo vrijeme za pravi odmor, opušteniji smo, zdraviji, zadovoljniji i produktivniji. 

U posljenje vrijeme je mnogima bilo teško izdvojiti vikend ili dva pravog odmora jer su svoj rad i cjelokupan život preselili u domove te im je bio sužen krug kretanja. Za smanjenje stresa, relaksaciju, poboljšanje zdravlja i samim time jačanje imuniteta je puno važniji odmor izvan svakodnevnog okruženja. I za sve to nije potreban odlazak van Hrvatske, a često ni izvan vlastite županije. Upravo s ciljem poticanja građana da se odluče za wellness tretmane i odmor u hrvatskim hotelima, lječilištima, toplicama, spa i wellness centrima, osmišljeno je događanje Wellness vikend.

Događanje orijentirano isključivo na wellness sektor

U sklopu Wellness vikenda će na zasebnoj internetskoj platformi biti promovirane usluge koje nude hoteli, terme, spa, wellness i medicinski centri u Hrvatskoj. Kako bi se građani odlučili za neki od wellness tretmana i samim time za kvalitetan odmor, tvrtke sudionici u događanju će ponuditi povoljnije paketa svojih usluga. Posebnost je ta što za razliku od drugih postojećih događanja, Wellness vikend je usko orijentiran na wellness sektor te kao takav jedinstven projekt u Hrvatskoj, ali i regiji, a kao partner projekta podržava ga i Učilište Lovran.

U periodu od trećeg do četvrtog vikenda u travnju, 15.4. do 25.4.2021., građani će moći po povoljnim cijenama rezervirati wellness tretman ili čak dva noćenje za dvoje uz wellness. Od 1. travnja kreću rezervacije za wellness tretman ili odmor u tih 10 dana po cijenama povoljnijim 20% pa nadalje. Rezervacija se radi direktno kod ponuđača te nema nikakve provizije.  

10 dana povoljnih cijena wellness usluga i smještaja diljem Hrvatske
Za one koji nikada nisu bili na masaži ili wellnessu – sada je prilika za to

Ovo je prava prilika da građani po prvi puta možda isprobaju neke od wellness usluga i posjete pojedine lokalitete. Prema preliminarnom istraživanju o interesu građana za projekt Wellness vikend, došli smo do saznanja da veliki broj njih, više od 72%, nikada nije bio na tretmanu masaže. Svi dobro znamo koliko sjedilački način rada i života ima negativan utjecaj na našu kralježnicu pa zapravo čudi podatak da tako veliki broj građana nikada nije bio na tretmanu koji ima svoju medicinsku, ali i relaksirajuću svrhu.

Održavanje tijela i duha zdravim putem održavanja kondicije, fizičke i mentalne relaksacije i očuvanjem unutarnjeg mira nam svima treba biti važnije nego ikad. Baš zbog toga, kao i uslijed stresnog načina života, potreba za tretmanima koji kreativno i uspješno poboljšavaju našu kvalitetu života je itekako velika, ali nažalost ljudi nisu dovoljno svjesni takve ponude u Hrvatskoj.

Wellness vikend i mjere protiv COVID-19

Tijekom boravka u hotelima vilama, spa te ostalim wellness centrima svi gosti će biti dužni pridržavati se mjere preporučene fizičke udaljenosti, izuzev ako se radi o članovima iste obitelji ili skupine. Kapaciteti su također ograničeni pa je poželjno rezervaciju napraviti što prije. Sve tvrtke se strogo drže preporučenih mjera, ali poduzimaju i niz koraka za maksimalnu zaštitu gostiju i klijenata.

Što se tiče wellness usluga poput onih u bazenima i saunama, ono će se provoditi u skladu s raspoloživim prostorom. Suhe saune, primjerice finska sauna će normalno raditi, a jedino će van funkcije biti vlažne (turske) saune. Štoviše, suhe saune su dobra preventiva jer čiste organizam od štetnih tvari, jačaju srce i potiču probavu.

Share this Post