10 beauty trendova koje ćemo nositi 2018. godine

10 beauty trendova koje ćemo nositi 2018. godine

Popularna mreža Pinterest objavila je podatke o najpopularnijim beauty trendovima koji će dominirati 2018. godinom.

 Dok highlighteri, guste obrve i konturiranje oostaju u 2017.godini, iduća nam godina donosi neke nove trendove iz beauty svijeta. Ljudi iz Pinteresta su analizirali podatke i “pinove” čak 48 milijuna korisnika kako bi saznali koji će to trendovi dominirati iduće godine. Napravili su tako listu od 10 najpopularnijih trendova koji uključuju šminku, frizure, ali i preparativnu kozmetiku. Otkrijte ih u nastavku.

Kratka “pixie” frizura

Već su ih ove godine nosile Zoe Kravitz, Cara Delevingne i brojne druge zvijezde, a iduće će ih godine svi prigliti. Potražnja za fotografijama ove frizure na Pinterestu je ove godine porasla za čak 130 posto.

Valjak za lice

Potražnja za valjkom za je na Pinterestu narasla za čak 345 posto.

Sjajilo

O da, sjajila se vraćaju na velika vrata. Zdrave i sjajne usne su jedan od najvećih trendova za 2018. godinu, a potražnja za sjajilima na Pinterestu ove je godine porasla za 414 posto.

Olovke ispod očiju

Ovo je trend za odvažne, no već su ga ove godine isprobale zvijezde kao što je primjerice Olivia Munn.

Ulja za čišćenje lica

Ulja su najbolji način za jednostavno čišćenje lica bez iritacije kože. Istovremeno čiste i hidratiziraju i zato je potražnja za njima na Pinterestu narasla za čak 555 posto.

Zalizana kosa

Vidjeli smo je na revijama Proenze Schouler, Prabala Gurunga i Jasona Wua te na crvenom tepihu kod glumica kao što su Margot Robbie, Emma Roberts i Jennifer Lawrence. Potražnja za zalizanim frizurama ove je godine na Pinterestu narasla za 166 posto.

Veliki izbor nijansi za sve boje kože

Od pudera preko korektora do odgovarajuće nijanse highlightera – iduću će godinu obilježili inkluzivnost. Rihanna je zbog svoje inkluzivne beauty linije s velikim brojem nijansi ove godine proglašena Timeovom inovatoricom godine u beauty svijetu, a potražnja za takvim proizvodima na Pinterestu je narasla za čak 378 posto.

Geometrijska manikura

Nakon Guccijevih crnih prstiju ili pak Moschinovih cirkona na noktima, 2018.-a nam donosi suptilnije manikure kojima će dominirati geometrijski motivi.

Duga kosa

Nasuprot “pixie” frizurama koje nose ljubiteljice boho chica, šminkerice će iduće godine nositi ekstra dugu kosu. Već su je ove godine nosile pripradnice klana Kardashian, ali i Beyonce.

Duge trepavice

S raskošnih obrva, iduće se godine fokus seli na trepavice. Korisnici Pinteresta pretražuju serume za trepavice, razna ulja i kreme koji pospješuju rast, ali i bogate maskare.

Autor/photo by: elle.hr

Share this Post