Zimski tretman za oštećenu kosu s kokosovim uljem i medom

Zimski tretman za oštećenu kosu s kokosovim uljem i medom

 

Maska je pogodna za sve tipove kose, a posebno za farbanu i suhu kosu.

Kokosovo ulje i med su dva čudesna sastojka i često su obavezni sastojci domaćih maski. Pružaju kosi neophodnu hidrataciju i njegu, pogotovo u zimskim mjesecima.

O blagodatima kokosovog ulja u beauty industruji se mnogo zna i postoji mnogo načina da se koristi u službi ljepote. Ono potpuno zasluženo ima svoje vodeće mjesto u svakom beauty tretmanu.

Kokosovo ulje ne masti kosu i njegova boja je dobar izbor za plavuše. Ovo čudesno ulje može se koristi prije i poslije pranja kose, kao maska ili regenerator.

Što vam je potrebno za napraviti masku koja će nahraniti vašu kosu:

 1. 1 žlica kokosovog ulja
  2. 1 žlica meda
  3. posuda za miješanje

  Stavite sastojke u posudu i zagrijte ih malo na laganoj vatri. Toplina od maske će omogućiti folikuli dlake da se otvori i primi sve hranljive sastojke. Ovisno o vašoj dužini kose, možete povećati količinu sastojaka.

  Maska se može primjeniti na suhu i vlažnu kosu. Podijelite kosu na pramenove i nanesite smjesu duž cijele kose, izbegavajući korijen kose. Koristite češalj kako bi masku nanijele svuda ravnomjerno. Stavite kapu ili prozirnu foliju i neka maska odstoji najmanje 40 minuta. Naš savijet je što duže, to bolje.

  Operite kosu kao i obično, ali ne zaboravite regenerator. Odmah nakon sušenja vidjeti ćete značajne promijene. Potrebno je redovito primjenjivati masku ukoliko želite čim bolji rezultat. Pokušajte ovu hranljivu masku koristiti bar jednom tjedno.

Autor/Photo by: zenskimagazin.rs

Share this Post