Želite lijepu i mladoliku kožu? Jedite ove namirnice

Želite lijepu i mladoliku kožu? Jedite ove namirnice

Bez obzira na to koje fenomenalne proizvode koristite, ako se ne brinete za svoje tijelo iznutra, nikakva krema vam neće pomoći.

Pitajte bilo kojeg dermatologa i svaki će vam reći isto – lijepa koža dolazi iznutra!

Plus: uz spavanje sa šminkom, zagađen zrak i nanošenje proizvoda krivim tehnikama, upravno ono što jedete bi mogao biti razlog nastanka bora. Ugljikohidrati, rafinirani šećer i mliječni proizvodi razlog su zašto koža gubi elastičnost i kolagen. U nastavku saznajte kojih pet ukusnih namirnica obavezno trebate uključiti u svoju prehranu ako želite sjajnu i zdravu kožu te blistav ten.

LUBENICA – Lubenica sadrži puno antioksidansa koji se bore protiv slobodnih radikala u koži te njezini hranjivi sastojci služe kao prirodan štit od štetnih sunčevih zraka.

ŠIPAK – Ovaj odličan prirodan izvor vitamina C idealan je ako želite kožu bez bora. Također, potiče proizvodnju kolagena zbog čega je koža sjajna, zategnuta i mladolika. Plus: Kylie Jenner se kune kako je ovo voće razlog njene savršene kože!

MED – Iako je med očito vrsta šećera, u malim količinama njegovim prednostima nema kraja. Pun je antioksidansa i na kožu djeluje protu-upalno što znači da ju umiruje i istovremeno njeguje. Ako niste ljubitelj meda, svakako ga uključite u vanjsku njegu lica i neka on bude jedan od glavnih sastojaka vaše DIY maske.

MASLINOVO ULJE – Maslinovo ulje je čudo Mediterana! Prirodan je štit od štetnih sunčevih zraka, a zbog svojih zdravih masnoća čini kožu mekom i podatnom. Također, ako se borite protiv oštećene kože ili ožiljaka, maslinovo ulje će vam itekako pomoći.

ZELENO LISNATO POVRĆE – Kao da već ne znamo koliko je dobro za nas, povrće je bogato vitaminima i mineralima te antioksidantima koji se bore protiv starenja kože i dubinski ju hidratiziraju.
 

Autor/Pohoto by: budiin.hr

Share this Post