Zaštitite vrhove: Stavite na kosu balzam pa skočite u more

Zaštitite vrhove: Stavite na kosu balzam pa skočite u more

Vezanje u rep, preskakanje češljanja i sol uništavaju kosu, a od pucanja ju štite slatka voda i regenerator. Pazite kakav ćete češalj izabrati i nemojte zaboraviti na ovu važnu stvar…

Utjecaj UV zraka, klora i soli uništava vlasi kose, zbog čega joj je potrebno više njege i brige kako bi ostala zdrava i njegovana i nakon ljetnih mjeseci.

Sunce, sol, vezanje kose u rep i ne češljanje uništavaju kosu – kaže Ivana Marušić Kokolić iz frizerskog salona She cuts your hair. Preporučuje ispiranje kose slatkom vodom nakon svakoga kupanja, nakon čega bi kosu trebalo poprskati nekim od njegujućih preparata koji se ne ispiru i olakšavaju raščešljavanje te ju nakon toga počešljati.

Uz trik s ispiranjem kose slatkom vodom, odlična pomoć je i stavljanje regeneratora ili suhih ulja u spreju prije odlaska na plažu. Ona će napuniti vlas, stvoriti zaštitni film oko kutikule i zaštititi kosu od sunca i soli – savjetuje Kokolić.

Obavezno šišati vrhove nakon mora

Vrhove je preporučljivo redovito šišati kroz cijelu godinu kako bi kosa rasla brže i bila zdrava, no nakon odlaska na more šišanje je obavezno. U bojenju kose frizeri nisu tako strogi. Kosa se neće ništa više uništiti nego što se uništava bojenjem u bilo koje drugo doba godine. Nasreću, postoje mnogi preparati na tržištu koji sadrže pigment i njih se preporučuje koristiti za održavanje boje tijekom ljeta.

Obratite pažnju i na češalj. Koristite modele širokih zubaca ili popularne češljeve za bezbolno raščešljavanje čvorića. Ako imate kvalitetne preparate, bezbrižno možete kosu prati svaku večer, ali nikako nemojte leći slane kose ili kose pune klora jer će
popucati i uništiti se.

Nemojte zaboraviti uzeti preparate s UV zaštitom jer sunce jednako šteti i koži i kosi.Pri izboru šampona i regeneratora obratite pažnju da ne sadrže štetne sulfate i parabene jer će oni kosu dodatno isušiti i uništiti joj boju.

Ne sulfatima

Pri izboru preparata za njegu kose izbjegavajte one koji sadrže sulfate i parabene te silikone. Oni će kosu dodatno isušiti, uništit će boju te ih nije preporučljivo svakodnevno koristiti.

Uv zaštita i hranjive maske

Važno je zaštititi kožu od sunca, no nemojte zaboraviti na kosu. Sunce je za kosu i tjeme jednako štetno i opasno, stoga nabavite preparate sa zaštitnim faktorom i nahranite kosu maskama svaki dan.

 

Autor/Photo by: Lana Radišić

Share this Post