Veći volumen tanke kose uz prirodni pakung od pive

Veći volumen tanke kose uz prirodni pakung od pive

Lijepa i njegovana kosa puna volumena je nešto što svaka žena želi imati. Neke žene imaju prirodno takvu kosu, no većina mora uložiti veliki trud za takav rezultat. Različiti šamponi, često pranje kose, feniranje i peglanje mogu oštetiti kosu i učiniti ju tankom, beživotnom i bez volumena.

Ako želite svojoj kosi povećati volumen i učvrstiti ju, potrebno je puno njege i naravno strpljenja. S obzirom da ništa ne dolazi preko noći, tako niti vaša kosa ne može preko noći dobiti volumen. Najbolja njega kose uvijek je bila na prirodan način, a u današnje vrijeme svi tome težimo. Različite kemikalije iz proizvoda za njegu kose mogu je dodatno oštetiti i napraviti suprotan efekat. Srećom, postoje mnogi prirodni tretmani koji daju vrlo dobre rezultate, a u nekim slučajevima čak i bolje od kupovnih.

Volumen tanke kose može se povećati pomoću pakunga od jaja i pive koji je idealan za tanku i lomljivu kosu. Jaja su bogata proteinima i esencijalnim masnim kiselinama koje pomažu tretirati ispucale vrhove. Budući da se kosa prvenstveno sastoji od proteina, jaja pomažu ojačati folikul kose. Osim toga, učiniti će kosu glatkom i povećati njenu otpornost na lomljenje. Pivo pomaže ispucalim vrhovima tako što opskrbljuje folikule proteinima i šećerom. Također djeluje kao izvrstan regenerator koji daje sjaj i volumen vašoj kosi.

Kako napraviti pakung za volumen tanke kose?

  • 30 ml piva
  • 1 jaje

Priprema:

Pomiješajte pivo i jaje, ravnomjerno nanesite na mokru kosu i lagano umasirajte. Vlasište omotajte ručnikom i držite 15-30 minuta. Nakon toga, kosu temeljito isperite šamponom.

 

Autor/Photo by: kiwi.hr

Share this Post