Njega kože prirodnim preparatima: vodič za početnike

Super jednostavna domaća krema za lice

Prirodna kozmetika pruža učinkovitu, dugotrajnu ishranu i regeneraciju kože, te potiče njene prirodne funkcije.

Prirodna kozmetika je oduvijek izbor broj jedan kod svake žene koja teži prirodnoj ljepoti. Ono što ljudi zaboravljaju je da konvencionalna kozmetika uglavnom sadržava aditive i jaka kemijska sredstva koja se apsorbiraju kroz kožu.  Izrada prirodne hidratantne kreme je odličan izbor za osobe sa osjetljivom kožom i kožom sklonoj iritacijama.

3 GLAVNA SASTOJKA HIDRATANTNE KREME I ZAŠTO IH TREBA KORISTITI:

  1. KOKOSOVO ULJE

Kokosovo ulje je idealan izbor u borbi protiv starenja. Jako je hranjivo i sadrži antibakterijska i antimikrobna svojstva, te djeluje na kožu kao  antioksidans.

  1. ULJE S VITAMINOM E

Izvrstan za regeneraciju i smanjivanje ožiljaka. Vitamin E je poznat  u borbi s ožiljcima tkiva, aknama i kožnim nepravilnostima.

  1. ULJE LAVANDE

Ulje lavande je dobro poznati antioksidans, pomaže da se oslobodi kožu od slobodnih radikala i dobar je za opuštanje, tj. relaksaciju.

SASTOJCI:

  • 1/2 šalice kokosovog ulja
  • 1 žličica tekućeg vitamin E
  • 12 kapi esencijalnog ulja lavande

IZRADA:

  1. Otopite kokosovo ulje (stavljanjem staklenke u zdjelu tople vode) i pomiješajte sa uljem s vitaminom E i uljem lavande, zatim promiješajte smjesu.
  2. Kada kada se kokosova smjesa učvrsti, dobiti ćete mješavinu koja sadrži kvalitetne i zdrave sastojaka, brze i jednostavne domaće hidratantne kreme.

Autor: Wellness.hr/ naturalandhealthyliving.com

Share this Post