obrve

Savjeti za brži rast obrva

Ukoliko ste previše počupali obrve, ne očajavajte jer postoje načini da vam brže izrastu, ali i da prekrijete njihov izgled koji vam smeta.

Skoro svima nama se makar jednom u životu dogodilo da previše počupamo obrve. Tada nastaje prava agonija jer obrve ne rastu tako brzo, a čine fokus cijelog lica. Ipak, morate biti strpljivi i ispratiti nekoliko koraka koji će pomoći da ponovo imate guste i lijepe obrve.

1. Pustite ih da rastu

Da, ovo je najlogičniji savijet kada znate da vam je ostalo malo obrva, ali pustiti ih da rastu, bez dodatnog čupkanja je težak izazov. Četiri do pet mjeseci izbjegavajte korištenje pincete i škarica.

2. Uređujte ih planski

Prvih nekoliko mjeseci je zaista teško, jer će svaka dlačica “voditi svoju politiku”. Srećom, sa samo nekoliko proizvoda i malo znanja, njihov izgled možete srediti. Preko viška dlačica koje rastu preko luka, nanesite korektor; na mjesta gdje ih nema dovoljno – nanesite malo boje; a ako ih želite “poravnati”, uz pomoć gela možete riješiti i taj problem.

3. Iznijansirajte obrve

Da bi vam obrve izgledale vizualno gušće i jednake, uz pomoć sjenila ili olovke za obrve popunite prazna mjesta, ali i kratke dlačice koje su počele rasti. Tako ćete stvoriti prirodniji i ljepši izgled.

4. Skratite šiške

Ako vam baš smeta trenutni izgled obrva, najlakši način da ih potpuno prekrijete, bez korištenja šminke je da pustite šiške preko njih. Ovako ćete promijeniti i poboljšati svoj izgled, ali i prekriti obrve.

5. Upotrijebite serum

Postoji nekoliko vrsta seruma koji su kreirani za brži rast dlačica, odnosno obrva. Ako se odlučite za njihovo korištenje, morate biti uporni i nanositi ih na obrve svako jutro i na večer, punih šest i više tjedana. Ako ne želite koristiti “kemiju”, ricinusovo ulje je uvijek odličan izbor.

6. Neka vam kozmetičarka oblikuje obrve

Čestitamo! Sada kada su vam obrve narasle, obavezno idite kod kozmetičarke koja će točno odrediti najbolji oblik obrva prema vašem obliku lica ili želji i koji neće vaše obrve vratiti na staro.

Autor/Photo by: zenskimagazin.rs

Share this Post