Zašto šamponu treba dodati žlicu šećera?

Sami uklonite neželjenu boju kose

Vaša nova boja kose je već počela blijediti, dosadila vam je, želite ju što prije isprati? Taj proces možete ubrzati i ukloniti neželjenu boju kose s par trikova iz vaše kuhinje.

Svi znamo da se boja s kose s vremenom ispire, ali događa se da vam se boja ne sviđa, željele biste svijetliju, želite ju što prije isprati i prijeći na novu, želite isprobati što prije kako će posstojeća boja izgledati u malo svijetlijoj, ispranoj varijanti? Bez obzira koji su vaši razlozi za brže uklanjanje i ispiranje boje, prvu pomoć možete potražiti u kuhinji. Ako želite ubrzati ispiranje i što prije skinuti postojeću boju (ovo posebno dobro djeluje kod polutrajnih boja) onda pozovite u pomoć ocat, vitamin C, kokosovo ulje i sodu bikarbonu.

OCAT

Koristite običan kuhinjski ocat za ovaj proces. Kiselina iz octa će vam pomoći da isperete boju, a nećete oštetiti tjeme, kao što se može dogoditi s nekim sredstvima za uklanjanje boje.

Pomiješajte ocat i vodu u odnosu 1:1, pa tu mješavinu nanesite na kosu. Umotajte, pokrijte plastičnom vrećicom i ostavite da djeluje 15 do 20 minuta. Ukoliko se boja slabije skida, mješavinu napravite s više octa, a manje vode i ponovite tretman.

VITAMIN C

Iako neki za ovaj tretman koriste svježi limunov sok, efektivnije je da upotrijebite tablete s vitaminom C. Ovaj tretman je učinkovit, posebno za one koji su kosu obojali tamnijom bojom i žele je se riješiti što prije. Uzmite nekoliko (5 do 10) tableta vitamina C i stavite ih u posudicu, pa nalijte malo vode. Gnječite ih žlicom dok ne dobijete pastu. Nanesite pastu na mokru kosu, stavite plastičnu vrećicu (ili kapu za tuširanje) i ostavite da djeluje sat vremena. Poslije samo isperite i operite kosu kao i obično.

Ova metoda najbolje djeluje ako boju uklanjate nekoliko dana poslije bojanja (ako vam se ne sviđa kako izgleda i želite brzu promjenu). Čuda naravno ne očekujte, ali veliku razliku ćete svakako primjetiti.

Vitamin C možete miješati i sa šamponom. Uzmite onoliko šampona koliko vam inače treba da operete kosu, pa to pomiješajte s 5 do 10 izmrvljenih tableta vitamina C. Kada dobijete pastu, nanesite je na suhu kosu. Pazite samo da nanesete smjesu ravnomjerno, na cijelu kosu. Ostavite da djeluje 30 do 60 minuta, pa isperite. Operite ponovo kao i obično. Poslije možete nanijeti novu boju, koju želite.

KOKOSOVO ULJE

Pored toga što je odličan za kosu, kokosovo ulje može vam pomoći da brže skinete boju s kose. U vrućoj vodi zagrijete bočicu s kokosovim uljem (ostavite tek 2 do 3 minuta). Kada se ulje zagrijalo (pazite samo da nije prevruće) aplikatorom ga nanesite na kosu. Kada pokrijete cijelu kosu, umotajte je u vrući ručnik i ostavite da djeluje sat vremena. Taj ručnik ćete vjerojatno morati baciti, jer će boja prijeći na njega. Postupak možete ponoviti.

SODA BIKARBONA

Koriste je i za pranje kose, ali učinkovita je i u skidanju boje. Najbolje djeluje kada ju pomiješate sa šamponom koji obično koristite. Obično se miješa 1 žlica sode s 1 žlicom šampona. Ipak, ovako nećete odmah ukloniti boju, ali ćete ubrzati proces posvijetljivanja. Postupak možete ponoviti i nekoliko dana poslije.

Autor: lifepressmagazin.com

 

Share this Post