Potkožni prišt – kako ga se riješiti?

Riješite se ožiljaka od akni prirodnim putem

Rješavanje ožiljaka od akni je dugotrajan proces i oduzet će vam mnogo vremena. Najbolja je prevencija ta da ako imate akne ni slučajno nemojte dirati prištiće, otkidati ih, čupkati ili istiskati.

Ožiljci od akni obično su nijansu tamniji od vaše prirodne boje kože, a ponekad i koža ima crvenu nijansu. Vrlo se rijetko ožiljci od akni mogu pojaviti i kao udubine u licu. Veličina i dubina „rupe“ varira od osobe do osobe, a ovisi o veličini akni koje su bile na koži.

Led se može koristiti kao prirodni lijek za ožiljke od akni. Protrljajte nekoliko komada leda direktno na dijelove kože pogođene aknama. Da biste postigli primjetne rezultate i smanjili vidljivost ožiljaka led biste trebali trljati tri do četiri puta dnevno, svaki put po petnaestak minuta.

Maslinovo ulje je još jedan prirodni proizvod koji pomaže kod liječenja ožiljaka od akni. Tretman maslinovim uljem smanjuje vidljivost ožiljaka.

Za liječenje ožiljaka od akni upotrebljava se i svježe iscijeđen sok od limuna. Trebalo bi ga nanijeti na lice i ostaviti na licu 15 do 20 minuta, a zatim isprati. Možete pokušati i jednom dnevno uz masku od soka limuna i tretmana ledom, jednom dnevno umjesto kocke leda utrljavati i kocku smrznutog soka od limuna na pogođena mjesta. Uvijek nakon tretmana limunom isperite lice vodom.

Autor: prirodnilijek.covermagazin

Share this Post