Posvijetlite kosu za tri nijanse sa domaćom farbom

Posvijetlite kosu za tri nijanse sa domaćom farbom

Konačno je pronađeno rješenje za domaću “farbu”, koja kosu posvijetli za čak dvije do tri nijanse.

Maska sa cimetom

Da biste spremili ovu masku potrebni su vam sledeći sastojci:

  • 3 žlice meda
  • 3 žlice cimeta
  • 5-6 žlica balzama za kosu

Količina ovih sastojaka prilagođena je za jednu upotrebu za dužu kosu. Za kosu srednje dužine (do ramena), količinu sastojaka prepolovite.

Priprema

U staklenoj ili plastičnoj posudi pomiješajte med i cimet. Miješajte polako, da se dobro sjedine. Kad se smjesa ujednači, dodajte svoj balzam za kosu. Ponovo dobro promiješajte i spremna je za nanošenje

Postupak

Prvo dobro operite kosu na uobičajen način. Kad se kosa prosuši, očešljajte je širokim češljem i podijelite na pramenove. Nanesite smjesu na kosu kistom za farbanje i vodite računa da temeljno ofarbate svaki pramen. Ako vam je zgodnije, možete smjesu nanositi i rukama, utrljavajući je u kosu. Vodite računa da je ne nanesete na lice, jer može izazvati blago crvenilo i iritaciju. Također, nemojte utrljavati smjesu u vlasište.

Kada ste nanijeli masku, kosu podignite i umotajte u malu punđu. Stavite najlonsku vrećicu i ručnik preko nje, i držite 30 minuta. Nakon toga skinite ručnik i držite najlon vrećicu još 4-5 sati. Nakon toga temeljno isperite kosu toplom vodom.

Kod korištenja maske za kosu sa cimetom možete postići ne samo željenu boju, već ćete ojačati i folikule dlake i ubrzati rast kose. Sve je to zbog činjenice da je cimet bogat vitaminima i antioksidansima. Ukoliko želite da vaša kosa još više posvijetli, ponavljajte postupak nekoliko puta!

Brinete moraju biti strpljivije i ponoviti proceduru nekoliko puta. Događa se i da neće biti rezultata, sve ovisi o strukturi i boji kose. Ali, u svakom slučaju, pokušaj vas ništa ne košta. Poslije maske sa cimetom, kosa će sigurno dobiti mekoću, svilenkastu teksturu i obnoviti će se.

 

Autor/Photo by: zenasamja.me

Share this Post