Posebna njega za delikatno područje oko očiju

Posebna njega za delikatno područje oko očiju

Koliko ste puta čule izraz “oči su ogledalo duše“? Koliko ste se puta zapitale koliko pažnje JA posvećujem svojim očima: njezi te posebno delikatne kože koja je pod konstantnim naporom.

Područje oko očiju izuzetno je delikatno i otkriva mnogo više od onog što biste isprva pomislili. Koža područja oko očiju izrazito je tanka i, baš poput usana, potrebna joj je dodatna i posebna njega. Na dan trepnemo gotovo 30 000 puta, a uz sve to mimika pomaže da se koža oko očiju nabora puno brže od ostatka lica.

Česta su pojava i podočnjaci koji prikazuju zastoj u cirkulaciji, ali otkrivaju i unutrašnja stanja organizma poput zdravlja bubrega. S obzirom da se koža oko očiju vrlo teško sama može adekvatno zaštititi od sunca, preporučljivo je što je više moguće nositi sunčane naočale i koristiti što je dostupniji viši SPF.

Često nas korisnici pitaju kada i kako odabrati pravi proizvod za njegu kože oko očiju, stoga donosimo nekoliko prijedloga. Zlatno pravilo svake kreme za područje oko očiju jest da se ne nanosi previše blizu same sluznice i da se ne nanosi na gornji kapak.

20-e

Najbolje vrijeme za početak njege jest oko 20-e godine starosti, kada još nema vidljivih bora i linija. Taj početak nazivamo – preventiva.

Biramo nježne kreme ili brzo upijajuće gelove te ih kombiniramo s redovnom njegom. Već u kasnim 20-ima krenemo se fokusirati na održavanje elastičnosti, pa biramo kreme koje potiču kožu na proizvodnju kolagena i intenzivno hrane i hidratiziraju.

30-e

Od tridesete nadalje, naš je fokus na aktivnom usporavanju starenja kože i oslabljivanja njenih funkcija i metabolizma, ate se okrećemo kremama s mnoštvom aktivnih sastojaka i specijalnim formulama.

Pravilno čišćenje kao ključni korak

No, sve počinje od čišćenja kože. Prvi je i najvažniji korak u kvalitetnoj njezi je pravilno i redovito uklanjanje make-upa s očiju. Ukloniti tragove make-upa i nečistoća iz okoline imperativ je svaku večer, bez preskakanja, dok je ujutro nježno čišćenje micelarnom vodicom idealno za početak dana.

Masaža

Nakon tog ključnog koraka, idući je odabir prave njege i neizostavna masaža kružnim i spiralnim pokretima. Toplinom prstiju i poticanjem cirkulacije osiguravamo bržu i kvalitetniju penetraciju aktivnih sastojaka kreme.

Samo preventivnom njegom i nastavkom redovne svakodnevne njege idealne za vaš tip kože, moći ćete održavati svježinu i zdravlje kože oko očiju. Lijenost se ne oprašta, jer podočnjaci će uvijek otkriti ono što ne treba. Mislite o svojoj koži na vrijeme, zavolite svoju rutinu njege i zdrava koža i blistav pogled uvijek će obasjati vaše lice.

 

Autor/Photo by: Petra Koštić, Avon beauty trener

Share this Post