Uz ovih 5 biljaka imat ćeš savršen beauty sleep!

Uz ovih 5 biljaka imat ćeš savršen beauty sleep!

U prirodi je ključ – pa tako i ključ dobrog sna i ljepote!

Stres na poslu, u vezi ili u obitelji može nam opako narušiti sve u životu, pa tako i dobar san – a on nam je na kraju dana i zaista najpotrebniji! No jeste li znali da tablete za spavanje mogu uspješno zamijeniti i neke biljke? Osim što će uljepšati vaš životni prostor, dati će vam i dozu mira i relaksacije. Saznajte koje biljčice su must-have!

1) Svekrvin jezik – Opako ime, ali je mirna dušica; potrebno ju je zalijevati jednom do dvaput tjedno, a može živjeti skoro u svim uvjetima. Što radi? Za razliku od većine biljaka koje stvaraju kisik tijekom dana, ona ga stvara tijekom neprestano i uvijek, a više kisika znači dobar i mirniji san.

2) Lavanda – Lavanda prelijepo miriše, a upravo taj miris ima opuštajuća i umirujuća svojstva. Svježa lavanda miriše intenzivnije od suhe, pa će i jedna mala biljčica biti sasvim dovoljna za tvoju spavaču sobu. Bitno je samo napomenuti da mora stajati na jakom svjetlu, dok tijekom ljeta može biti i na otvorenom.

3) Spatifilum – Tzv. Peace Lily vjerojatno vam je poznat kao najljepša lončanica iz igrice “The Sims”, ali njeno postojanje u stvari krije mnoštvo benefita; Spatifilum pročišćava zrak i upija negativnu energiju od laptopa, televizije, pametnog telefona… Uz čišći ambijent lakše ćete zaspati, a san će vam biti kvalitetniji. Dovoljno ga je zalijevati jednom tjedno, a ne voli biti pod direktnom sunčevom svjetlosti – neka je malo dalje od prozora.

4) Gardenija – Prelijepa gardenija ukrasit će svaki prostor, a njen miris djeluje kao prirodni sedativ! Ipak, nju je teže održavati; treba jaku svjetlost, ali nipošto direktnu od sunca jer može izgorjeti!

5) Ružičasti jasmin – Ovi sitni cvjetići prekrasno će izgledati na noćnom ormariću, a pritom djeluje kao prirodni opuštaoc. Manje anksioznosti znači odmoran san! Jasmin držite na osunčanom prozoru i pazite da ga neutopite u previše vode.

Autor/Photo by: Korana Marović

Share this Post