Odstranjivači šminke, koje možete već sad pronaći u kući

Odstranjivači šminke, koje možete već sad pronaći u kući

 

Zaista nema potrebe kupovati specijalne odstranjivače šminke, kad odlične možete pronaći u svom domu – samo pretražite kuhinju.

Koži je potrebno da diše, zato se trudite da šminku uklanjate redovito, ako želite izbjeći bubuljice, mitesere i umornu kožu. Nikako ili loše uklonjena šminka može biti opasna po zdravlje kože, jer se uvlači u pore, koža je “jede”, dolazi do akni i preranog starenja. A da ne spominjemo koliko je loše kada spavate sa šminkom na licu. Odstranjivači šminke naravno postoje u prodaji, ali često su puni kemikalija, a ponekad i skupocijeni.

Prirodni dobri odstranjivači:

MLIJEKO I ULJE

Kombinirajte mlijeko i maslinovo ili bademovo ulje. Pomiješajte par kapi bademovog ulja s 1 žlicom mlijeka. Stavite na vatu i zatim odstranite šminku. Obavezno se umijte da biste odstranili mlijeko s lica i spriječili razvoj bakterija. Možete koristiti i čisto bademovo mlijeko. Bademe stavite u blender i miksajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Procijedite kroz gazu i dobili ste mlijeko. Odlično je kao sredstvo za čišćenje kože – lako uklanja masnoću, priljavštinu i šminku. Koristite kao i svako drugo sredstvo, samo se kasnije umijete par puta.

MLijEKO I MED

Pomiješajte 1 žlicu mlijeka i par kapi meda. Nanesite na lice i vrat vatom i pobrišite čistim komadom vate. Poslije se samo umijte.

BEBI ULJE

Bebi ulja su nježna za kožu, pa i sa njima možete efiksano odstraniti šminku. Utrljajte malo ulja na lice i vrat, umasirajte kratko, pa uklonite vatom.

POVRĆE I VOĆE

Ako imate soju, banane ili krastavce s odstranjivanjem šminke nećete imati problema. Krastavce možete samo izmiksati i s tom smesom trljati lice uz pomoć komadića vate i tako uklanjati šminku ili napravite sok, tako što krastavce dobro izmiksate i sok procijedite kroz gazu.

Sojino mlijeko i banane su odlični u kombinaciji kao odstranjivač šminke. Izmiksajte jednu bananu s malo sojinog mlijeka, pa smijesu nanesite na lice. Ostavite par minuta, pa operite i odstranite višak prljavštine kuglicom vate.

SODA BIKARBONA

Lice možete očistiti od svih prljavština mješavinom kokosovog (maslinovog ili nekog drugog negujućeg) ulja, sode bikarbone i kukuruznog škroba. Pomiješajte sastojke da dobijete kremastu smjesu, nanesite na lice, ostavite kratko, pa uklonite vatom ili mekanim mokrim ručnikom.

JOGURT

Brzo uklanja šminku. Nanesite ga na lice i vrat i ostavite da djeluje 2 minute. Poslije samo ukolnite komadićem vate i dobro operite lice mlakom vodom.
Autor/Photo by: lifepressmagazin.com

Share this Post