Novi trend u njezi kože iz Koreje: dvostruko umivanje lica

Novi trend u njezi kože iz Koreje: dvostruko umivanje lica

Umivanje lica odgovarajućim sredstvom za čišćenje kože dio je standardne rutine njege gotovo svake žene. Iako znaš da je važno, sigurno ima večeri kada ti se zbilja ne da odraditi tu rutinu. Što kada bi ti rekli da je dobro napraviti to dvaput zaredom?

Ideja o dvostrukom umivanju lica dolazi iz Koreje, gdje je već drugo prisutna. U osnovi, ideja je da lice umiješ dvaput zaredom, različitim sredstvima.

Prvo umivanje treba ukloniti sve nečistoće s površine kože, a drugo treba dubinski očistiti pore, prenosi womenshealthmag.com.

ŠTO SE POSTIŽE OVOM PROMJENOM RUTINE?

Dr. med. Craig Kraffert, dermatolog, pozdravlja ovu metodu čišćenja kože lica. Predlaže da se lice prvo očisti laganim, pjenastim sredstvom, a da se kod drugog umivanja koristi neko jače sredstvo, primjerice piling.

Pjenasta sredstva su blaga prema koži i neće ju isušiti, a blagi piling će ukloniti mrtve stanice kože i dopustiti joj da diše.

5 TAJNI ŽENA KOJE IZGLEDAJU MNOGO MLAĐE NEGO ŠTO JESU

“Čišćenje i zatim piling su osnovni koraci korejskog režima njege kože. Dvostrukim umivanjem postiže se bolje uklanjanje ulja i ostataka mrtvih stanica s kože. Što je koža čišća, to će učinkovitiji biti svaki korak u njezi koji primjenjuješ”, savjetuje dr. med. Kraffert.

Kada ukloniš s kože sve ono što začepljuje tvoje pore, automatski omogućuješ tonicima, kremama, serumima i maskama da dublje prodiru i djeluju učinkovitije.

Autor/Photo by: Antonija Viljac/zdravakrava.24sata.hr

Share this Post