Nakon ove 3 sitne promjene, koža lica će vam zablistati

Nakon ove 3 sitne promjene, koža lica će vam zablistati

Ova tri koraka zahtijevaju malo truda, a donose odlične rezultate.

Vjerujemo da vam je vrlo dobro poznata činjenica da već nakon dvadesete godine obnova ćelija počinje da usporava, a u kombinaciji sa spoljašnjim uticajima poput stresa, loše ishrne, manjka sna i izlaganja suncu dolazimo do rezultata: koža gubi sjaj, elastičnost i svježinu.

I dok će vam svaki profesionalac za njegu kože reći da ako želite da imate lijepu i zdravu kožu morate da pijete puno vode, dovoljno spavate, pravilno hidrirate i nosite zaštitu od sunca (ne samo na plaži, nego svaki put kad napustite kuću), postoje još neki trikovi, koji vam mogu pomoći u tome da vaša koža izgleda besprijekorno.

Predstavljamo vam tri koraka koja zahtijevaju vrlo malo truda, a daće vam odlične rezultate.

1. Dvostruko čišćenje

Pokušajte da kožu noću čistite dva puta. Pitate se zašto? Baš kao i kod šampona i pranja kose: prvim čišćenjem uklonićete ostatke šminke i ostalu prljavštinu s lica, a drugim ćete dubinski očistiti kožu. Taj drugi put očistiće vašu “stvarnu” kožu, a ne samo ono što je na njoj te joj podariti još ljepši i sjajniji izgled.

2. Piling

Piling pomaže vašoj koži da se riješi svih mrtvih ćelija, koje sprječavaju proizvodima za njegu da dođu do novih ćelija kože, zbog čega vrlo vjerovatno vaša koža izgleda sivo i umorno. I ne, to ne mora biti nikakav grubi piling, jer on nije jedini način za postizanje dobrih rezultata. To posebno važi za one, koji pate od suve i/ili osjetljive kože. Slobodno birajte neki nježniji piling i koristite peškir, a kasnije nanesite i masku za lice, kao i hidratantnu kremu. Vaša će koža odmah izgledati svježije.

3. Masirajte lice

Zašto bi trebalo svako veče da masirate lice? Masiranje lica povećava dotok krvi, čineći vašu kožu sjajnom, kao što i povećava mišićni tonus. Osim toga, masaže su uvijek opuštajuće pa su savršena aktivnost prije spavanja, koja će vam pomoći i da brže utonete u san. Počnite kružnim pokretima, s dva prsta svake ruke, od brade preko obraza do ivice kose, ali pazite da pritisak bude dovoljno jak da stimulirate mišiće ispod kože.

 

Autor/Photo by: zenasamja.me

Share this Post