Kako pokrenuti wellness u privatnom smještaju?

Kako pokrenuti wellness u privatnom smještaju?

Svaki početak ne mora biti težak. Najvažnije je da budete sigurni u to što želite raditi.

Obično čak i poduzetnici koji otvaraju obrte ili firme nisu sami sebi odgovorili na osnovno pitanje – da li sam ja uistinu pravi čovjek za taj posao ? Najteže je biti realan i odgovoriti objektivno da to pitanje. Osim što je wellness izvrstan posao gdje se može puno i lijepo zaraditi, ipak, prije svega to je posao koji da biste ga kvalitetno obavljali, morate ga znati raditi i morate uvijek imati zacrtani cilj da slušate želje klijenta. Tada ćete početi ubirati plodove uloženog truda i novca.

Wellness je ‘must have’ hotelijerstva

Wellness je sada već “must have” djelatnost u hotelijerstvu, za sve koji ne žele biti ispod prosjeka i za one mudre, koji žele svoje kapacitete iskoristiti najbolje što mogu. U Wellness akademiji u kojoj sam se i sama školovala kažu kako svaki tjedan dobivaju upite za slobodna radna mjesta iz svih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva. Velika potražnja kadrova u wellness industriji je i sam pokazatelj da je ulaganje u wellness turizam jako isplativo. Stoga je prvi korak certificirani program za masera i wellness terapeuta, što vam je u početku dovoljno da pokrenete vlastiti mali spa. Za one malo ambicioznije ili one koji žele raditi u većim hotelskim kompleksima izvrstan je tečaj za wellness managera. Na tečaju ćete steći puno samopouzdanja, poznanstva i dobit ćete nesebičnu pomoć, što je vrlo važno za buduće poslovanje, bilo da otvarate vlastiti posao ili ukoliko ćete raditi za drugoga. Bit ćete potpuno spremni. Od životopisa do realizacije posla.

Uredite si radni prostor

Za one koji žele imati svoj posao dok se školuju, možete početi uređivati prostoriju u kojoj ćete raditi, a dobro će vam doći u početku da imate gdje vježbati na prijateljima i obitelji . Za minimalan wellness dovoljna vam je prostorija od 12m2. Bilo bi dobro kada biste mogli imati umivaonik, zatim kupaonicu s tuš kadom.

Opremanje ovisi o tome što znate raditi. Osnovna oprema je stol za masažu i ulja za masažu, ručnici, plahte za stol. Zavjese na prozorima moraju biti takve da se ne vidi u unutrašnjost salona za masažu čak ni pri unutrašnjem osvjetljenju. Poželjno bi bilo da je sve usklađeno u sličnim, smirujućim tonovima, jer klijenti dolaze na relaksaciju. Sve mora biti čisto i dezinficirano, mirisno.

Velika potražnja kadrova u wellness industriji je i sam pokazatelj da je ulaganje u wellness turizam jako isplativo

Učiti ćete o higijeni prostora i o vašoj osobnoj higijeni. Ukrasite raznim detaljima vaš prostor, ali ga nemojte zatrpavati stvarima koje skupljaju prašinu. Sve se mora lako održavati.

Stolova za masažu ima od stotinu eura sklopivih pa do fenomenalnih spa stolova i električnih stolova sa led rasvjetom koji griju, hlade, i imaju svakakve opcije.

Kako odabrati prave preparate?

Ulja za masažu su isplativa ako ih kupujete na litre, cijene su im od stotinu kuna, u njih možete dodati razne vrste eteričnih ulja, ovisno o raznim varijantama masaža, klijentu, i raznim drugim potrebama. Ovisno o tretmanima koje ćete uvrstiti u svoju ponudu, trebat će vam i razni preparati. U Hrvatskoj postoje nekoliko tvrtki koje se bave opremanjem raznih salona, koje imaju svu potrebnu opremu. Možete naručiti internetom i dostavljaju čak i u roku od jednog dana, tako da imate izvrsnu podršku.

Izvrstan izbor je i nuditi usluge masaže na otvorenome. Ako vaš privatan smještaj ima mali komad vrta u zelenilu, možete ga ograditi i nuditi usluge masaže. Imali ste prilike vidjeti kako se nude usluge masaže na plaži. Dovoljan je krevet ograđen zavjesom. Ako imate bazen, to će biti vrhunski vizualan doživljaj i dobiti ćete sigurno dobre recenzije za dojam.

Sada kada imate Day Spa, otvorit ćete obrt, firmu ili ćete raditi kao freelancer. Ovisno o vašim potrebama, sami ćete procijeniti što vam se najviše isplati.Turistička sezona može početi!

Fides Ravlić

Podijeli članak s prijateljima