Isprobajte recept za prirodni melem protiv strija

Isprobajte recept za prirodni melem protiv strija

Veliki broj žena nakon trudnoće ili u pubertetu započne borbu sa strijama na koži.

Upotrebljavajte preparate s visokim sadržajem masnih kiselina (omega-3, 6 i 9) jer su oni izuzetno hidratantni (kao što je bademovo ulje) – za razliku od običnih krema i losiona za tijelo.

Iako ne postoji lijek protiv strija, postoje načini na koje možete umanjiti njihovu vidljivost. Isprobajte ovaj prirodni preparat koji vam u tome može pomoći.

Priprema:

U svježi žumanjak (uz stalno miješanje plastičnom kuhačom) dodati dvije žlice kantarionovog ulja, jušnu žlicu ulja od čička, pet kapi limunovog soka i na kraju tri kapi tinkture nevena. Miješajte kuhačom dok se ne dobije ravnomjerna smjesa.

Melem se u tankom sloju, pomoću široke četkice, nanosi na mjesto zahvaćeno strijama. Nakon pola sata istušira se toplom vodom, a zatim se u vrlo tankom sloju nanosi neka od krema za regeneraciju kože. Tretman se primjenjuje dva puta tjedno.
Postoji mnogo prirodnih pripravaka kojima možete spriječiti nastanak strija

Na primjer, sok od krumpira jer sadrži vitamine i minerale koji potiču rast i obnovu epitelnih stanica. Izrežite krumpir na deblje kolutove i njima trljajte područje zahvaćeno strijama nekoliko minuta. Pričekajte da se osuši pa isperite mlakom vodom. Ponavljajte svaki dan.

Pomaže i šećer. Zapravo, on je jedan od najboljih lijekova protiv strija. Možete ga koristiti kao piling tako da pomiješate žlicu šećera s nekoliko kapi esencijalnog bademova ulja i svježe cijeđenog soka od limuna. Nanesite smjesu na strije i trljajte barem deset minuta. Nakon toga isperite vodom.

Kako maslinovo ulje ima mnoge dobre strane, tako ga možete koristiti i protiv strija. Umasirajte toplo ulje pa isperite nakon pola sata.

 

Autor/Photo by: budiin.hr

Share this Post