Hranljive maske od čokolade za suhu kožu

Hranljive maske od čokolade za suhu kožu

 

Ako imate problema sa suhom kožom na licu, vratu i dekolteu, možete pokušati poboljšati stanje vaše kože s maskama od čokolade.

Pored vitamina i minerala, čokolada sadrži kofein koji potiče i normalizira protok krvi, ali i limfe te spriječava oticanje. Čokoladna maska hidratizira kožu i daje joj blistavi sjaj. Čokolada je bogata i drugim korisnim sastojcima poput teobromina i teofilina, koji zatežu kožu. U beauty industriji koristi se čokolada sa većim postotkom kakaa ili kakao praha.

Kako biste poboljšali stanje vaše kože možete pokušati sa jednom od ove tri maske:

1. Čokoladna maska – jaja + čokolada

1 jaje
1 žlica vrhnja
50 g crne čokolade

Umutite jaje i dodajte jednu žlicu vrhnja, malo tople vode i otopljenu čokoladu na pari. Nanesite smjesu nakon pranja lica, vrata i dekoltea i nježno ju umasirajte kružnim pokretima. Ostavite masku da odstoji 15-20 minuta, a zatim isperite lice mlakom vodom.

2.  Čokoladna maska – čokolada + maslinovo ulje

50 g crne čokolade
1 žlica maslinovog ulja

Otopite 50 grama tamne čokolade sa žlicom maslinovog ulja. Ostavite smjesu da se ohladi do temperature blizu tjelesne, a zatim je blagim kružnim pokretima nanesite na lice, vrat i dekolte. Ostavite masku da djeluje 15 minuta, a zatim isperite lice mlakom vodom.

3. Čokoladna maska – čokolada + sol + šećer

2 reda čokolade
2/3 šalice mlijeka
1 žlica morske soli
3 žlice smeđeg šećera

Istopite čokoladu na pari. Pomiješajte mlijeko, morsku sol i smeđi šećer, a zatim dodajte otopljenu čokoladu. Nanesite ohlađenu masku na lice. Ostavite da djeluje 15 minuta, a zatim isperite lice mlakom vodom.
Autor/Photo by: zenskimagazin.rs

Share this Post