Hrana za ljepotu: ove namirnice savršene su za kosu

Hrana za ljepotu: ove namirnice savršene su za kosu

Ponekad je sve što nam treba za zdrav i lijep izgled pri ruci. Točnije, u našem hladnjaku. Ove svakodnevne namirnice u službi ljepote postaju čudotvorna hrana.

Beauty eksperti i nutricionisti složili zajedno su liste najboljih namirnica za ljepotu kose i iznenadit ćete se – dio njih sigurno već imate kod kuće.

Upoznaj s nama svu raskoš jedenja za ljepotu – ovih 5 namirnica vašu kosu će transformirati, a pritom ćete i omastiti brk!

  1. Sir

Vjerovala ili ne, sir potiče rast kose! Naime, sir je bogat hranjivim tvarima koje potiču rast kose i zaista pridonose prekrasno dugoj i zdravoj kosi.

  1. Kamenice

Ova raskošna namirnica jedna je od onih koja jača i deblja vlas. Manjak cinka razrjeđuje proteinsku strukturu u vlasi, a hrana bogata cinkom poput kamenica, pomaže folikuli ojačati, kao i sveukupno progustiti kosu. Doduše, možda je jeftinije kupiti samo dobar šampon!

      3. Perad

Piletina i puretina spriječit će opadanje kose! Isto vrijedi i za svu ostalu perad. Protein koji u tom mesu pronalazimo jača kosu i potiče rast.

  1. Losos

Masno, ali zdravo meso lososa općenito je dobro za organizam, ali i za kosu. Omega 3 masnoće potiču sjaj i rast kose, a antiupalno djelovanje pomaže otvaranju folikula kose i tako pospješuje njen rast.

     5. Špinat

Popajeva najdraža namirnica bogata je hranjivim tvarima, između ostaloga i vitaminom A, C, željezom i betakarotenom, koji pomažu da ti vlasište i kosa budu zdravi i nahranjeni, što u konačnici pridonosi i njegovoj najbitnijoj funkciji – spriječava pucanje kose!

Autor/Photo by: Korana Marović

Share this Post